Van der Lijke en Raaijmakers winnen NK Derny
zaterdag 2 december 2017 om 17:28

Van der Lijke en Raaijmakers winnen NK Derny

Nick van der Lijke en Marit Raaijmakers zijn vandaag Nederlands kampioen achter de derny bij de mannen en vrouwen geworden in Apeldoorn. 

Roompot-Nederlandse Loterij-renner Van der Lijke wist samen met gangmaker Michel Vaarten na een spannend slot Reinier Honig achter zich te houden. Maikel Zijlaard wist het brons te pakken door Melvin van Zijl voor te blijven.

Voor Van der Lijke was het zijn eerste NK Derny en meteen zijn laatste wedstrijd op de baan dit seizoen: “Ik heb eerlijk gezegd vooral het spatbord gezien van de derny voor me. We vertrokken hard en ik kon het goed volhouden. Voor mij was dit het enige NK van deze winter, de rest past niet in mijn programma richting het wegseizoen.”

Marit Raaijmakers, die volgend jaar Beet-it Cyclingteam verruilt voor Parkhotel Valkenburg, reed samen met gangmaker Ron Zijlaard van begin tot eind aan de leiding en wist daarmee concurrenten Nina Kessler en Lily Schuitemaker achter zich te houden. “Ik kwam eerlijk gezegd om te winnen. Gewoon omdat dit erin zat gezien mijn dernywedstrijden van vorig en dit jaar. Het is een onderdeel dat me ligt. Op een gegeven moment wist ik dat ik ging winnen omdat iedereen ruim achter mij lag.”

Volgende week gaat het Nederlandse baanseizoen verder in Amsterdam. Daar zal het Nederlands kampioenschap op de vijftig kilometer worden afgewerkt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.