Gosse van der Meer, Annette Edmondson
foto: Breakaway Digital
maandag 16 december 2019 om 17:14

Gosse van der Meer, Annette Edmondson

Wielerflits Kort Gosse van der Meer is nieuwe eindwinnaar van de National Trophy Series, een wedstrijdenreeks van zes Britse veldritten. Zijn tweede plaats in de .2-cross van York achter Gianni Siebens gisteren volstond om Ian Field voorbij te steken in het klassement en de eindwinst veilig te stellen.

Van der Meer en Siebens vonden elkaar al in de openingsronde en sloegen dan een groot gat naar de eerste achtervolgers. Ian Field, die zijn zevende eindzege op rij najoeg, raakte al achterop door ziekte en zou uiteindelijk opgeven. In de derde ronde versnelde Siebens en uiteindelijk zou hij solo over de finish komen.

Van der Meer kwam als tweede over de finish en verdiende daarmee 44 punten, meer dan genoeg om Field voorbij te steken die door zijn opgave puntloos bleef. “Die National Trophy Series is nu van mij”, reageerde de Nederlander. “Superblij om de gele trui te pakken in de laatste wedstrijd en de eindzege mee naar huis te nemen.”


Edmondson breekt sleutelbeen

Baanwielrenster Annette Edmondson ligt een tijdje uit de roulatie met een sleutelbeenbreuk. Tijdens de puntenkoers van het Omnium in Brisbane kwam de Australische zwaar ten val. Ze kwam in aanraking met een collega-renster die tijdens een tussensprint naar boven stuurde in de baan. Waarschijnlijk zal de 28-jarige Edmondson geopereerd moeten worden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.