Van der Poel alleen op de wereld in Zonhoven
foto: Photopress.be
zondag 16 december 2018 om 16:00

Van der Poel alleen op de wereld in Zonhoven

Mathieu van der Poel was ook vanmiddag in Zonhoven weer onnavolgbaar. De 23-jarige Nederlander maakte al na drie minuten cross korte metten met Wout van Aert, die tweede werd op bijna een minuut, en Toon Aerts.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De troepen van Corendon-Circus begonnen indrukwekkend aan de Superprestigecross in Zonhoven. David van der Poel en Tom Meeusen namen hun ploegmaat en Europees kampioen Mathieu van der Poel op sleeptouw bij de allereerste passage door de mythische Zonhovense kuil. Na nog geen halve ronde vond Van der Poel het tempo van zijn ploegmaats toch iets te laag. Hij ging naar de leiding en bouwde al snel een immense voorsprong uit. Na een ronde volgde de rest op eenentwintig seconden.

Van der Poels op papier grootste concurrenten, wereldkampioen Wout van Aert en Toon Aerts, hadden hun start volledig gemist en kwamen zo zelfs buiten de top 10 terecht. Gelukkig voor hen is Zonhoven een eerlijk parcours, waardoor dit tweetal na twee ronden toch hun weg vonden naar de tweede en derde plek. Van Aert en Aerts volgden op dat moment wel al op veertig seconden van de eenzame Europese kampioen, en zagen die voorsprong gedurende de wedstrijd alleen nog maar meer oplopen.

Een kwartier voor het einde had Van der Poel zelfs een minuut beet. In de slotronde had hij ruim te tijd om het tempo te laten zakken, in tegenstelling tot wat vader Adrie hem had aangeraden. Maar de overwinning was toen al lang binnen.

Van Aert speelde Aerts op een ronde van het einde kwijt, nadat die laatste af te rekenen had met een kettingprobleem. De wereldkampioen strandde al voor de elfde keer dit seizoen op de tweede plaats, Aerts voor de achtste keer op plek drie.

Superprestige veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 5: Zonhoven (C1)

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Wout van Aert (Cibel-Cebon) op 43s
3. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea) op 1m35s
4. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea) op 2m03s
5. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 2m22s
6. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 2m24s
7. flag-nl Joris Nieuwenhuis (Sunweb Development Team) op 2m28s
8. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-777) op 2m48s
9. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus) op 2m53s
10. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal op 3m09s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.