Van der Poel begint World Cup Andorra met tweede plaats op Short Track
foto: Orange Pictures / SF-Rob Jones
zaterdag 14 juli 2018 om 12:32

Van der Poel begint World Cup Andorra met tweede plaats op Short Track

Mathieu van der Poel is het wereldbekerweekend mountainbiken in Vallnord Andorra begonnen met een tweede plaats op de Short Track. Hij moest in een sprint van een klein groepje zijn meerdere erkennen in de Braziliaan Henrique Avancini.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Italiaan Gerhard Kerschbaumer eindigde in het spoor van Avancini en Van der Poel als derde, net voor wereldkampioen Nino Schurter. Morgen staat de wereldbekermanche op het programma. De Short Track wordt door Mountainbike.be ook wel een criterium voor mountainbikers genoemd.

Deze wedstrijden duren ongeveer 25 minuten en worden verreden op brede parcoursen tussen de 1 en 1,5 kilometer lang. De strijd wordt daardoor tactischer. Met de Short Track zijn wereldbekerpunten te verdienen. Daarmee hoopt de UCI alle grote namen aan de start te krijgen. Daarnaast is de uitslag bepalend voor de startopstelling van de World Cup-wedstrijd van zondag.

Anne Tauber komt niet in het stuk voor
Bij de vrouwen was het Alessandra Keller die er met de zege vandoor ging. De Zwitserse won met lichte voorsprong op de Deense Annika Langvad en de Hongaarse Barbara Benkó. Onze landgenote Anne Tauber – die in de vorige Short Track in Val di Sole nog naar een tweede plaats wist te rijden – moest nu genoegen nemen met plek tien.

Volledige uitslagen

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
14 juli 2018 12:48
Kan hij nu ook al schaatsen?? :O
14 juli 2018 14:16
Ik verwacht vdp niet op het podium morgen. Hij was totaal uitgeput na deze 25 min, terwijl andere renners sneller recupereerden. Wedstrijd in andorra is dan ook op +- 2000 m hoogte.
14 juli 2018 21:55
Vorig jaar na twee ronden gestopt?
Ik denk dat hij zich opblaast, lijkt wel of er geen rem op zit.
Waarom gaat hij de eerste ronde op kop rijden ? (ga toch bij Nino in het wielrennen, en wachten tot de finish)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.