Mathieu van der Poel blijft indruk maken met ritzege in Sarthe
foto: Cor Vos
dinsdag 9 april 2019 om 15:28

Mathieu van der Poel blijft indruk maken met ritzege in Sarthe

Mathieu van der Poel blijft maar indruk maken op de weg. De Nederlander van Corendon-Circus won namelijk de openingsetappe in het Circuit Cycliste Sarthe. De nationaal kampioen spurtte in La Châtaigneraie sneller dan Boris Vallée en Bryan Coquard. Van der Poel is tevens de eerste leider.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Deze week wordt in Frankrijk niet alleen over de stenen van Parijs-Roubaix gedokkerd. Vandaag begon namelijk de 67e editie van het Circuit Cycliste Sarthe, een vierdaagse rittenkoers door het gelijknamige departement. Vrijwel alle ogen waren gericht op Mathieu van der Poel, die zich hier voorbereidt op de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race.

Vier vluchters kleuren de wedstrijd 
De Nederlands kampioen begon nog voor het middaguur aan de 180 kilometer lange openingsetappe van en naar La Châtaigneraie. Van der Poel maakte echter geen onderdeel uit van de vroege vlucht. Wie wel? de Fransen Romain Combaud en Nicolas Baldo, de Israëliër Roy Goldstein én de Colombiaan Diego Ochoa.

De vier koplopers reden lange tijd voor het peloton uit, maar op goed twintig kilometer van de finish werden ze bijgehaald door enkele tegenaanvallers. Onder meer Alexis Gougeard en Mattia Frapporti probeerden de sprinters te verrassen, maar op acht kilometer van l’arrivée was alles weer samen. We gingen sprinten!

Van der Poel met een ultieme jump! 
Konden we ons opmaken voor een overwinning van Van der Poel? De Nederlands kampioen zat goed geplaatst, maar leek toch naast de dagzege te grijpen. De alleskunner van Corendon-Circus vond in de laatste tientallen meters echter nog een gaatje, waardoor hij in extremis naar de dagwinst wist te jumpen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.