Van der Poel blikt terug: “Waarschijnlijk toch iets te weinig gegeten en gedronken”
foto: Cor Vos
donderdag 3 oktober 2019 om 13:38

Van der Poel blikt terug: “Waarschijnlijk toch iets te weinig gegeten en gedronken”

Mathieu van der Poel denkt vier dagen na het WK in Yorkshire dat toch een hongerklop hem de das om heeft gedaan. Dat vertelde de kopman van de Nederlandse selectie voorafgaand aan de Münsterland Giro tegen de NOS. “Waarschijnlijk heb ik toch iets te weinig gegeten en gedronken op die lokale rondjes”, zegt Van der Poel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het beeld van de lossende Van der Poel uit de beslissende kopgroep staat nog vers in het geheugen. Na afloop noemde hij het een combinatie van factoren, maar na evaluaties denkt hij toch dat hij te weinig gegeten heeft in de finale. “Dat, in combinatie met de kou, waardoor je het toch niet voelt aankomen. Normaal gezien voel je het wel aankomen, maar vijf minuten daarvoor voelde ik mij nog super. Toen was het ineens gedaan”, aldus de Nederlander van Corendon-Circus.

“We hebben het geanalyseerd. Ik was goed op de dag dat ik goed moest zijn, dus ik ben tevreden over de manier waarop ik gekoerst heb. Ik heb tactisch ook geen fouten gemaakt, dat had ik ook nog gelezen, maar ik vind zelf van niet”, zegt Van der Poel, die na het WK besloot om niet naar Tokio af te reizen voor het testevent van het olympische mountainbikeparcours. In plaats daarvan rijdt hij vandaag de Münsterland Giro.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.