Van der Poel blikt vooruit op GP de Denain: “Ben nog redelijk stijf”

zondag 24 maart 2019 om 11:59
Van der Poel blikt vooruit op GP de Denain: “Ben nog redelijk stijf”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel staat – vier dagen na zijn zware valpartij in Nokere Koerse – weer aan de start van een wielerwedstrijd. De alleskunner van Corendon-Circus weet niet wat hij vandaag kan verwachten in de GP de Denain. “Ik ben nog redelijk stijf”, zo vertelt hij aan WielerFlits. “Het is afwachten hoe het lichaam reageert.”

Van der Poel krijgt een ideaal parcours voorgeschoteld in Noord-Frankrijk, aangezien de GP de Denain deels voert over kasseistroken. “De kasseien gaan echter niet heel fijn aanvoelen”, aldus de Nederlands kampioen. “Het is wel een koers waar ik naar uitkijk, met een open strijd op de kasseien.”

“Ik ben echter nog redelijk stijf. Qua schaafwonden valt het allemaal goed mee, maar het is afwachten. Ik hoop vandaag vooral koerskilometers in de benen te krijgen. En uit de problemen te blijven”, aldus Van der Poel, die gisteren voor de buis zag hoe zijn collega-veldrijder Wout van Aert indruk maakte in Milaan-San Remo.

Mathieu van der Poel voelt zich nog wat stijf – foto: Cor Vos

Over Van Aert en Milaan-San Remo 
“Heel erg straf”, doelt VDP op de prestatie van Van Aert. “Zeker als je ziet met welke renners hij bovenkomt. Er zat zelfs winst in, mits hij wat meer geluk had met die demarrage. Ik denk dat hij over een geslaagde Milaan-San Remo kan spreken. Het is weer een bevestiging van wat crossers kunnen.”

België was met Wout van Aert vertegenwoordigd in de spits van de koers. Is Van der Poel de puncheur die het in de toekomst voor Nederland moet doen? “Dat weet ik niet, dat is moeilijk in te schatten. Ik denk dat we in Nederland vooral met goede ronderenners zitten. Ik weet na het voorjaar wat ik waard ben in het peloton.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair