Van der Poel definitief naar EK Mountainbiken
foto: Marcel Koch
woensdag 20 april 2016 om 14:05

Van der Poel definitief naar EK Mountainbiken

Mountainbike-bondscoach Tim Heemskerk neemt Mathieu van der Poel definitief mee naar het Europees kampioenschap, dat begin mei in het Zweedse Husqvarna plaatsvindt. Onze 21-jarige landgenoot kan daar voldoen aan de Olympische kwalificatie-eis van NOC*NSF.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Plaatsing voor Olympische Spelen
Voor de elite dames en elite heren is er in Husqvarna de kans om direct te voldoen aan de kwalificatie-eis van NOC*NSF voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Een plek bij de top-10 volstaat, waarna de KNWU aan de hand van het interne selectiedocument beslist wie Nederland bij de mountainbike-wedstrijd vertegenwoordigt. “We hebben een sterke selectie aan de start staan bij het EK, maar er hangt deze keer meer van de prestatie af dan alleen medailles”, stelt Heemskerk in een persbericht van de KNWU. “Voor Hans Becking, Mathieu van der Poel, Michiel van der Heijden en Anne Terpstra wordt het EK een cruciale wedstrijd, waarbij ze een belangrijke kans krijgen om te voldoen aan de  Olympische norm door een top-10 klassering te rijden. Mathieu is zijn eerste jaar als mountainbiker heel sterk begonnen. Ik heb heel veel vertrouwen in deze groep!”

Nederlandse selectie EK Mountainbike 2016 in flag-se Husqvarna
Selectie elite heren
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-nl Rudi van Houts
flag-nl Michiel van der Heijden
flag-nl Hans Becking

Selectie U23 heren
flag-nl Milan Vader
flag-nl Roel van der Stegen
flag-nl David Nordemann

Selectie Junioren heren
flag-nl Marc Bouwmeester

Selectie Elite dames
flag-nl Anne Terpstra

Selectie U23 dames
flag-nl Annemarie Worst
flag-nl Anne Tauber

Eliminator mannen
flag-nl Jeroen van Eck
flag-nl Guus Olde Monnikhof

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
20 april 2016 14:48
mooi, dan kan hij tonen hoe ver hij staat
20 april 2016 14:49
Ben benieuwd of hij hier al wat kan laten zien
20 april 2016 15:17
Eliminator?
20 april 2016 15:35
eliminator opgezocht, zie geen verband met fietsenrennen
20 april 2016 15:48
eliminator is een nieuw mountainbike race-format. 4 renners starten, de snelste 2 gaan door naar de volgende ronde en de andere 2 worden euh... ge-elimineerd.
20 april 2016 18:00
Te weinig kracht voor eliminatie. Juist meer op de wedstrijden van een uur en iets langer.
20 april 2016 22:35
Ik denk dat vdp zijn kwalificatie voor de olympische spelen op dit EK zal moeten afdwingen, daar is de concurrentie toch altijd iets minder doordat er maar een beperkt aantal zwitsers mag meedoen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.