Van der Poel: “Dumoulin heeft de kans op Tour-winst laten liggen”
foto: LaPresse - Gian Mattia D'Alberto
dinsdag 25 juli 2017 om 16:00

Van der Poel: “Dumoulin heeft de kans op Tour-winst laten liggen”

Tom Dumoulin wist dit jaar als eerste Nederlander ooit de Giro d’Italia te winnen. De Tour de France sloeg hij daarom over. Adrie van der Poel is echter van mening dat de Sunweb-kopman ook in Frankrijk had kunnen scoren. “Hoe meer ik naar deze Tour kijk, heeft een goede Dumoulin dit jaar de kans laten liggen om de Tour te winnen”, vertelt de voormalig winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik in WielerFlits Live.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Gelijke wapens
Volgens Van der Poel had de Limburger niet onder hoeven doen voor Tour-winnaar Chris Froome, wanneer hij geen Giro had gereden. “Ik denk dat dit een ideaal parcours voor hem was geweest. Heel weinig aankomsten bergop en het tempo rijden van de Sky-trein. Je moet ze alleen maar volgen. Hij had twee dagen uit moeten zoeken waar hij zeker niet verloor (geen tijd, red.) en dan heeft hij zijn proloog en tijdrit nog. Volgens mij had hij met dezelfde wapens gestreden als Froome.”

RIDE Magazine
90 Reacties
Sorteer op:
25 juli 2017 18:30
Ik had Adrie slimmer ingeschat. Wat heeft zo'n uitspraak nu voor zin. Tom heeft dit jaar de Giro gewonnen en de Tour rijdt hij wellicht volgend jaar. Zo simpel is het.
Er is er maar 1 die beslist waar hij rijdt en dat is Dumoulin zelf en niet AVDP!
25 juli 2017 18:32
Voor de Giro was nog niemand overtuigd dat ie de Giro ging winnen. En dan nu deze verhalen achteraf. Tom heeft gewoon voor een geleidelijke weg gekozen in zijn transformatie tot GT rijder en heeft heel verstandig voor de Giro gekozen.

Daarnaast zit je ook nog met een ploeg als sunweb en als we dan toch achteraf gaan lullen kunnen we zeggen dat Sunweb het maximale uit het jaar heeft gehaald. Zonder Dumoulin hadden ze voor spek en bonen in de Giro gereden en met Dumoulin in de tour de france hadden ze waarschijnlijk geen groen/bollen en 4 ritten gehad
ergo; Achteraf kun je alles heel mooi in je straatje lullen
25 juli 2017 18:32
De Vuelta kon ie nooit winnen, veel te lang, 90% hier beweerde dat een top drie in de giro onzin was dus een tour ook natuurlijk.
Een oud renner wiens nieuwe zoon iedereen zijn hielen laat zien int veld, mtb en ook op de weg heeft natuurlijk weinig recht van spreken, de echte specialisten zitten op wf. Beter van Vliet uitnodigen volgende keer.
25 juli 2017 18:37
Gelijk heeft ie. Maar maakt het wat uit?
25 juli 2017 18:39
Eens met diegenen die het totaal onzinnig vinden om zo'n opmerking te maken na afloop van een gewonnen Giro en de Tour, maar in principe zegt Vd Poel met andere woorden wat heel veel analisten sinds zaterdag zeggen; deze Tour is beslist in een proloog en een tijdrit.
En laten dat nou net onderdelen zijn waar Dumoulin beter in is dan wellicht alle renners uit de top-10 van de afgelopen Tour.
25 juli 2017 18:39
Tsja altijd makkelijk zo. Met de kennis van nu HAD hij de Tour heel mss kunnen winnen. Maar feit is dat hij nu de Giro HEEFT gewonnen. Die is iig al binnen.
Mss had Mathieu San remo, de ronde, de amstel en roubaix dit jaar al gewonnen als hij op de weg had gekoerst.
25 juli 2017 18:40
Het boeit niet, Dumoulin heeft de Giro gewonnen. Punt. "Wat als" blijft ook in het geval van vd Poel giswerk. Kwalitatief beter giswerk dan van de gemiddelde WFlitser, maar nog altijd giswerk.
25 juli 2017 18:43
Dumoulin is natuurlijk een zeer goed renner, een echte wereldtopper met een grote ronde en etappes in alle grote rondes op zijn naam. Wie heeft dat gepresteerd? Maar of hij al goed genoeg kan klimmen om op het podium te staan in Parijs dat betwijfel ik toch. In de Giro zag je aan het einde toch dat hij minder werd. In de Tour verlies je dan meerdere minuten tegen een ijzersterk Sky. Hij zal moeten blijven trainen op het klimmen en het uithoudingsvermogen. Wil hij ooit in de Tour op het podium eindigen of zelfs winnen dan zal hij denk ik nog verder moeten groeien.
25 juli 2017 18:44
En nog steeds bijna niemand die het daadwerkelijke fragment even heeft terug gekeken en toch maar zijn ongezouten mening op het forum spuugt.
25 juli 2017 18:45
@Thailand
Zijn we zo kort van geheugen ?
Quote:
We hebben nog nooit een rechtstreeks duel gezien tussen Froome en Dumoulin.


In de Vuelta 2015 kon Froome niet tippen aan Dumoulin , tot aan de 12e etappe waar hij niet meer starte .
Even een bewijsje dat Dumoulin geen laatste berg of muur aan zou kunnen, zie onder .
Vuelta a Espana 2015 - Stage 9 FABULOUS FINISH - last 4 KM

Toetje Tour de France 2016
Tom Dumoulin 7: Koninginnerit Ronde Frankrijk / Tour de France / 10 Juli 2016
25 juli 2017 19:01
@theking Helemaal mee eens, er wordt hier veel te onzin uitgekraamd door lieden, die niet begrijpend kunnen lezen of luisteren, mochten ze het fragment wel gezien hebben. Als je het fragment ziet, dan nuanceert Adri deze mening ook zelf direct en plaatst hem in het juiste perspectief. Dus lieden, die hier op Adri af geven, kijk eerst eens goed naar dit fragment, voordat je hier los gaat met je lekengebral!
25 juli 2017 19:50
Briljant koersinzicht van Papapoel. 'Je hoeft alleen het constante tempo van de Skytrein te volgen'. Helaas gaan die niet voor je op kop rijden als je bij een andere ploeg rijdt in het geel.
Kortom, lekker doorgaan met modderbadjes maken en de koers is voor de grote mensen.
25 juli 2017 19:58
Ik denk dat Landa dit ook wel mooi gevonden had.....
25 juli 2017 20:02
Waaaaaat een onzin is dit dan weer zeg hahaha. Hoe kan je áchteraf, nadat die nu dus de giro heeft gewonnen, met zo'n statement komen. Alsof iemand, inclusief Tom zelf, van tevoren zag aankomen dat zijn eerste keer voor klassement rijden zo goed zou uitpakken. En er komen in de toekomst nog veel betere parcoursen aan, wanneer er een keer een 50km+ tijdrit in zit bijvoorbeeld.
25 juli 2017 20:12
De wegrit tijdens het WK in Innsbruck lijkt mij iig een mooi doel voor volgend jaar voor Dumoulin.
25 juli 2017 20:17
Je kunt het ook omdraaien. Als je ziet hoe slecht de Fransoosjes zijn in het tijdrijden, is het maar de vraag of er op korte termijn nog een Tour komt met meer dan 40km aan ITT.

Los daarvan, Adri doet nu net alsof je het puzzelstukje Dumoulin eenvoudig in de puzzel van afgelopen Tour kunt leggen. Zo werkt dat niet. Met Dumoulin zou het voor iedereen een hele andere puzzel zijn geworden. Maar nog altijd met een verregende tijdrit in Düsseldorf en een niet-doorsnee tijdrit na alle bergritten.
25 juli 2017 20:21
Een betere manier van formuleren zou zijn geweest: "Ik denk dat het niveau van Tom hoog genoeg was om in de Tour mee te doen voor de winst.". Nu liggen er twee oordelen in de uitspraak verscholen: dat de Tour belangrijker is dan de Giro en dat Tom beter daarvoor had kunnen kiezen. Ik kan me in geen van beide vinden.
25 juli 2017 20:32
Veel wat als, mitsen en maren. Feit is wel dat hij dit jaar de Giro heeft gewonnen en dit doet geen Nederlander hem snel meer na. Hij is nog jong en vindt vast wel een geschikt moment om de Tour te betwisten met weer een passend parcours.
25 juli 2017 20:34
Schipperaar; +1
Adri heeft gelijk.
Hij zegt dat hij de tour had kunnen winnen zoals deze nu is verreden.
Wat een onvrede onder de WF-ers
25 juli 2017 20:44
Heel blij met de mening van Adri van der Poel. Ik dacht er heel vaak aan, voordat Adri dat aan Wielerflits verwoordde. Adri heeft altijd veel liefde gehad voor de wielersport en heeft ook het
beste met Tom Dumoulin voor. Ik had hem graag aan het woord gezien in bijv. 'De avondetappe'. Ondanks dat Thijs Zonneveld ook even op de fiets heeft gezeten ontdek ik bij hem geen vreugde voor de sport. Adri geeft altijd oprecht zijn mening; zoals destijds ook over Wout van Aert: " Wat een flauw jongetje". Nu uit hij zich vrijmoedig over Tom Dumoulin. Samenvattend: Ik kan me heel goed vinden in de uitspraken van Adri van der Poel; een nog met de hand gemaakte (oud) coureur die ik uitermate graag zou zien als bondscoach, ploegleider of analyst. Bij Adri van der Poel blijf ik graag luisteren, omdat je voelt dat hij door en door van 'zijn sport' houdt.
25 juli 2017 20:51
@jj
Blijft een raadsel Jan hoe de deskundigen door de super deskundigen alhier met de grond gelijk gemaakt worden.
Dumoulin kan elk parcours aan met of zonder tijdritten en ook 2000+ verteert als ie geen ander als ie zijn eten in de gaten houdt en de gelletjes voor de openhaard houdt, spul brandt lang.
@gn
Zijn zoon beleeft zijn sport op een ander minder conservatieve manier dan het oersaaie weg wielrennen van zijn vader(en nog steeds) die soms 300km trainde aan een stuk maar inmiddels best inziet dat interval meer rendement oplevert.
25 juli 2017 20:53
Van der Poel gooit graag eens de knuppel in het hoenderhok en dat is wel leuk, maar de vraag is of hij eigenlijk vaak een punt heeft. Ik vind dat zijn uitspraken (over veldrijden dan) nogal regelmatig worden tegengesproken door zijn eigen zoon, van wie ik vind dat hij veel vaker gelijk heeft.
25 juli 2017 20:58
@coppicoppi
Wat gebeurde er dan in de bergrit dat landa en Contador op kop lagen? Heb meer sky op kop zien rijden dan Astana's, ook andere ploegen hebben gereden. Er zal in een GT en zeker de tour een plek in de top 5/10 verdedigt worden. Daarbij kan sunweb echt wel een goed team opstellen. Na deze giro/tour zullen er veel mensen bij Sunweb willen rijden.
25 juli 2017 21:16
Ben blij dar dumoulin de giro heeft gereden. Geweldig genoten van de spannende strijd. Veel liever dat dan een dumoulin de sky trein zien volgen. Dat heeft toch geen amusementswaarde, kom op. De tour os overrated als je t mij vraagt. persoonlijk Hoop ik dan ook dat dumoulin de giro/ vuelta combinatie kiest volgend jaar :) zou t mooi vonden als hij zn titel gaat verdedigen
25 juli 2017 21:44
Had kunnen winnen ja. Had ook kansloos hard kunnen vallen in de natte proloog om dan weer in een split te zitten met Vuelta/WK. Gelukkig heeft hij de (100e!) Giro gewonnen. Dat staat vast. In de toekomst komen er nog genoeg kansen voor de TdF winst.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.