Van der Poel: “Eén versnelling was voldoende”
foto: Jos Kafoe (archief)
zondag 8 januari 2017 om 15:51

Van der Poel: “Eén versnelling was voldoende”

Mathieu van der Poel pakte vanmiddag zijn derde Nederlandse zege bij de elite. “Ik ben tevreden met de zege. Iedereen roept altijd wel dat het op zo’n speelse manier gaat, maar het moet eerst nog. Daarom ben ik erg blij met deze zege”, zegt hij in het flashinterview met Ziggo Sport.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Niet afgezien
Op het bochtige parcours hoefde de crosser van Beobank-Corendon zich niet bovenmatig in te spannen. “Ik had tijdens de warming-up al gezien dat je hier weinig kon afzien. Dat bleek in de cross dan ook het geval te zijn. Er waren maar twee korte stroken waar je op de power kon rijden. Voor de rest ging het van bocht naar bocht. Ik heb twee rondes afgewacht. Eén versnelling was daarna genoeg om het verschil te maken. Met al die bochten was het ook moeilijk om gaatjes dicht te rijden. Ik had alleen het gevoel dat het sneller kon. Na mijn versnelling en inspanning moest ik terug in mijn ritme komen. Deze week heb ik voornamelijk langere trainingen gedaan, vandaar ook dat mijn start wat minder was.”

Nieuwenhuis: “Toch apart om als derde te winnen”
Joris Nieuwenhuis was de ietwat verrassende nummer drie. “Dit is een mooie binnenkomer. Ik had dit niet verwacht, om tussen de profs als derde te eindigen. Maar het is wel apart dat je als derde over de streep komt en toch wint, erg raar. Maar ik ben wel erg tevreden. Heel het jaar gaat het al goed.” Lars van der Haar werd vierde, maar was daar blij mee. “De concurrentie was zwaar vandaag. In het begin moest ik flink in de begrenzer om mee te komen. Dat kostte me later de kop. Maar ik ben heel trots op mezelf, dat ik na mijn blessure en het harde werken hier weer sta. Met een beetje geluk kon ik zelfs als derde eindigen. Nu heb ik voor het eerst geen medaille, dat is ook wel iets”, grapt de crosser van Telenet Fidea Lions.

Lars van der Haar

Lars van der Haar – foto: Orange Pictures – SFA-Peter Scholz

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
8 januari 2017 17:01
Maar.. Als Nieuwenhuis de winnaar van de belofte is, is Van der Haar toch eigenlijk de derde van de elite?
8 januari 2017 17:52
Wat een sneu parcours vergleken met Hellendoorn vorig jaar. En lekker breed ook.
8 januari 2017 18:37
Het is niet dat we verder niets hebben liggen hé. Écht jammer. Nog geen greintje spektakel. Zelfs Matje kon er niet meer van maken.
8 januari 2017 22:49
Eén versnelling voldoende... Bedoelt hij dat hij met dit parcours ook op een single speed bike had kunnen winnen?
9 januari 2017 11:02
@ Rondo.

Ik vond het juist helemaal niet breed. Alleen de start/finish lijn was breed. Rest kon je amper iemand inhalen. Vond Thalia de Jong ook niet zo fijn, denk ik

Om te reageren moet je ingelogd zijn.