Van der Poel en Worst gaan strijd met concurrenten aan in Slag om Balenberg
foto: Cor Vos
zaterdag 20 juni 2020 om 18:33

Van der Poel en Worst gaan strijd met concurrenten aan in Slag om Balenberg

In juni al cross op de tv? Het lijkt een utopische gedachte, maar is toch werkelijkheid. Zondag zendt Sporza de Slag om Balenberg vanaf 17.05 uur uit. Een concept waarin elf veldrijders, waaronder Annemarie Worst en Mathieu van der Poel, de strijd met elkaar aan gaan op drie onderdelen. 

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op elk onderdeel zijn er punten te verdienen. De veldrijder met de meeste punten wint uiteindelijk de Slag om Balenberg. Het eerste is een trialparcours, waarin een technisch parcours van 400 meter zo snel mogelijk moet worden afgelegd. Daarna volgt een zandstrook, waarbij men zo hoog mogelijk moet zien te geraken. Er wordt afgesloten met een tijdrit van 1,68 kilometer. Op dit onderdeel zijn er dubbele punten te verdienen.

Bij de mannen staan Mathieu van der Poel, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Thibau Nys en Toon Aerts aan de start. Bij de vrouwen geven Annemarie Worst, Sanne Cant, Laura Verdonschot, Ellen Van Loy, Denise Betsema en Shirin van Anrooij acte de présence.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.