Mathieu van der Poel: “Volgende week ga ik skiën”

Door , woensdag 6 februari 2019 om 18:51
Mathieu van der Poel: “Volgende week ga ik skiën”

©Photopress.be

Mathieu van der Poel genoot in Maldegem voor het eerst van zijn regenboogtrui in competitie. Na afloop vertelde hij wat meer over zijn plannen de komende weken. Zo wil hij volgende week een paar dagen op de skilatten staan.

Geen last van decompressie bij Mathieu van der Poel. Hij is de eerste wereldkampioen die er in slaagt de Brico Cross in Maldegem te winnen. Decompressie? Dat ken ik niet echt, lachte Van der Poel na zijn 28ste van het seizoen. “Ik moet wel toegeven dat ik gisteren een ferme middagdut heb gedaan. Dat paar uurtjes bijslapen was wel nodig na de plichtplegingen na het WK. Daarnaast heb ik toch ook nog 45 kilometer gefietst.”

Van der Poel plant na het weekend wel een rustweek in. “Na Lille en Hoogstraten blijft de fiets een week op stal. Dat was al langer gepland. Het is nog niet helemaal zeker, maar ik ben zinnens een paar dagen te gaan skiën.” Skiën is normaal not done bij wegrenners in deze fase van het jaar. Elke (top)renner heeft wel een artikeltje in zijn contract staan dat skiën en gemotoriseerde sporten niet toegestaan zijn. Van der Poel mag het bij Corendon-Circus wel. “Dat is één van de voordelen bij de broers Roodhooft”, glimlacht hij. “Ach, ik ski al van mijn vierde en heb nog nooit iets gebroken of zo. Philip en Christoph (Roodhooft, red) weten ook wel dat ik ondertussen mijn verstand gebruik en niet te veel risico’s neem…”

Na zijn skireisje sluit hij zijn veldritseizoen af in Middelkerke en Hulst (16 en 17 februari). “Dan vlieg ik gelijk door naar Turkije (21-24 februari, red). Dat is snel na die laatste cross, ja. Maar het is de ambitie om daar kilometers te malen. Niet om koersen te winnen. Of ik mij zal kunnen bedwingen? Moeilijk’, lacht VdP. “Maar ik zal mijn best doen. Vanuit Antalya trek ik dan weer op stage. Het Vlaamse voorjaar zal er snel zijn.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.