Van der Poel geeft toe: “Ja, er hebben al teams contact opgenomen”
foto: Cor Vos
donderdag 18 april 2019 om 18:48

Van der Poel geeft toe: “Ja, er hebben al teams contact opgenomen”

Mathieu van der Poel blijft de wielerwereld verbazen. De alleskunner van Corendon-Circus is pas bezig aan zijn eerste voorjaar, maar maakte de voorbije weken grote indruk. Dat is ook de concurrentie niet ontgaan. “Ja, er zijn al enkele grote ploegen die contact hebben opgenomen”, zo vertelde de Nederlandse kampioen tijdens een persconferentie.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vierde in Gent-Wevelgem, een zege in Dwars door Vlaanderen, opnieuw een vierde stek in de Ronde van Vlaanderen én een overwinning in de Brabantse Pijl. Het is een duizelingwekkend lijstje, zeker voor een renner die pas bezig is aan zijn eerste Vlaamse voorjaar. Van der Poel spot echter met alle wielerwetten.

Het is dan ook niet gek dat meerdere grote ploegen de 24-jarige renner willen inlijven. “Er zijn inderdaad een paar grote teams die gebeld hebben, maar ik ga geen namen noemen”, aldus Van der Poel. “Het is logisch dat er bijvoorbeeld contact is geweest met Deceuninck-Quick-Step, aangezien Patrick Lefevere mijn vader kent.”

foto: Cor Vos

Van der Poel stellig: “Ik heb nog een contract”
Maar Lefevere en co lijken achter het net te vissen. “Ik heb alle ploegen laten weten dat ze voorlopig moeten wachten. Ik lig nog tot 2023 onder contract bij Corendon-Circus.” Twee jaar geleden vertelde Van der Poel nog aan WielerFlits dat hij graag voor de Belgische ploeg zou willen rijden.

Het voorjaar van Van der Poel zit er alweer bijna op, maar zondag staat hij nog aan de start van de Amstel Gold Race. Ziet de Nederlander zichzelf als topfavoriet, zeker na zijn indrukwekkende zege in de Brabantse Pijl? “Ik ben zeker een favoriet voor zondag, maar topfavoriet is misschien wat overdreven.”

“Alaphilippe is op dit moment de beste renner”
“Er zijn namelijk renners die nog meer hebben bewezen in dat soort koersen, zoals Julian Alaphilippe. Die laatste heeft indruk op mij gemaakt. Ik vind hem momenteel de beste renner in het peloton. Er zijn echter meer kanshebbers, zoals Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert en de klimmers van Astana en Movistar”, aldus Van der Poel.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.