Van der Poel grapt: “Misschien vaker heel vroeg mijn wekker zetten”

maandag 11 november 2019 om 16:14
Van der Poel grapt: “Misschien vaker heel vroeg mijn wekker zetten”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel had in de gewonnen Jaarmarktcross geen last van zijn vroege vlucht van Italië naar Nederland van vanmorgen. De wereldkampioen vertelde na afloop dat hij zich erg goed voelde in Niel, in tegenstelling tot het EK waarna de teleurstelling overheerste. “Het ging vandaag wel goed. Het was ook een heel andere omloop dan gisteren, maar ik ben tevreden met vandaag”, zegt hij in het flashinterview.

“Ik had een goede dag en het was leuk rondrijden”, erkent Van der Poel, die deze periode zoekt naar het goede veldritgevoel. “Ik word nu beter door te crossen en ik denk dat ik op de goede weg ben.”

Dat de drievoudig Europees kampioen in het veld een kwartier wachtte met zijn definitieve versnelling, was niet gepland. “Ik reed goed door de zandbak en had daarna een goed gaatje. Ik reed mijn tempo en dat ging ook goed, dus ik ben tevreden met het gevoel. Ik moet misschien vaker eens heel vroeg mijn wekker te zetten”, lacht Van der Poel. Hij stond vanmorgen om 5.00 uur op om de vlucht te halen naar België.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.