Van der Poel heeft er drie nieuwe ploeggenoten bij
Mathieu van der Poel - foto: Cor Vos
donderdag 26 september 2019 om 16:39

Van der Poel heeft er drie nieuwe ploeggenoten bij

Corendon-Circus heeft drie nieuwe aanwinsten binnen voor 2020. Nadat eerder bekend werd dat Oscar Riesebeek en Louis Vervaeke komend seizoen aan de zijde van kopman Mathieu van der Poel zullen rijden, melden verschillende bronnen aan WielerFlits dat het team ook deals heeft gesloten met Floris De Tier, Senne Leysen en Petr Vakoč.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 27-jarige De Tier keert terug in Belgische dienst, nadat hij de afgelopen drie seizoenen het geel-zwart van Jumbo-Visma droeg. Met de Belg krijgt Van der Poel er een sterke renner voor de heuvelklassiekers en het kortere klimwerk bij. Leysen (23) maakt dan weer de overstap van Roompot-Charles. De jonge tijdrijder was afgelopen winter een van de renners die van Veranda’s Willems-Crelan mee overstapte naar de Belgisch-Nederlandse fusieploeg.

Floris De Tier – foto: Cor Vos

Voor die laatste is het overigens een bijzondere overstap, want vader Bart Leysen zit volgend jaar bij Corendon-Circus in de ploegleiderswagen. Die rol had hij de voorbije jaren bij Lotto Soudal, maar aan die overeenkomst maakte Leysen zelf een einde. De voorlopig laatste aanwinst is Vakoč. Volgens de ploegleiding van het Belgische team is er in dat laatste geval nog geen akkoord, maar volgens onze bronnen is dit weldegelijk het geval.

Met de 27-jarige Tsjech krijgt MvdP een extra renner in de ploeg die lang mee kan in de finales van de klassiekers. De renner van Deceuninck-Quick-Step leek in 2016 door te breken met winst in de Brabantse Pijl, maar daarna stagneerde zijn groei. Vorig jaar kwam hij niet in actie: de Tsjech werd in januari 2018 aangereden door een vrachtwagen tijdens een trainingskamp in Zuid-Afrika. Vakoč reed dit jaar 64 koersdagen, maar kon zijn oude vorm nog niet terugvinden.

Petr Vakoč – foto: Cor Vos

Corendon-Circus krijgt vorm
Met het aantrekken van de vijf renners (De Tier, Leysen, Riesebeek, Vakoč en Vervaeke) en ploegleiders Leysen senior, schiet Corendon-Circus mooi op als het gaat om de invulling van de selectie voor 2020. Eerder werden namelijk al junior Ben Tulett en de Franse crosser Antoine Benoist vastgelegd door de ProContinental-ploeg in 2020. Dat brengt het totaal aan nieuwe renners nu op zeven. Daartegenover staan op dit moment vijf aflopende contracten.

Op dit moment is het niet duidelijk in hoeverre Corendon-Circus doorgaat met dit kwintet. Het gaat om Stijn Devolder, Tom Meeusen, Joeri Stallaert en Maarten van Trijp. Otto Vergaerde heeft zijn contract dan weer verlengd, vernamen we uit bronnen. Met de huidige selectie is Corendon-Circus op dit moment een van de best scorende ProContinental-formaties. Alleen Total-Direct Energie, Wanty-Gobert, Cofidis en Israel Cycling Academy doen beter.

flag-be Corendon-Circus 2020 (voorlopige selectie)
flag-fr Antoine Benoist
flag-be Dries De Bondt
flag-be Floris De Tier
flag-dk Lasse Norman Hansen
flag-be Roy Jans
flag-be Jimmy Janssens
flag-be Senne Leysen
flag-de Marcel Meisen
flag-be Tim Merlier
flag-nl David van der Poel
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-be Jonas Rickaert
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-cz Petr Vakoč
flag-be Otto Vergaerde
flag-be Gianni Vermeersch
flag-be Louis Vervaeke
flag-de Philipp Walsleben

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.