Van der Poel helpt Vermeersch aan derde plaats in regenboogtrui: “Samen koers gemaakt”
Van der Poel met Vermeersch in zijn wiel - foto: Cor Vos
vrijdag 14 oktober 2022 om 18:21

Van der Poel helpt Vermeersch aan derde plaats in regenboogtrui: “Samen koers gemaakt”

Gianni Vermeersch koerste vrijdag voor het eerst in zijn gloednieuwe regenboogtrui. Afgelopen zondag won de Belg van Alpecin-Deceuninck het WK Gravel, vrijdagmiddag stond hij aan de start van de Serenissima Gravel. Mede dankzij kopwerk van Mathieu van der Poel werd Vermeersch derde.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op de kanalen van de Belgische ploeg gaf de kersverse wereldkampioen aan dat er de hele dag bijzonder snel werd gereden. “Mathieu en ik hebben samen koers gemaakt, waarna we redelijk snel de leiding namen met een grote groep. Halfweg koers moest ik die inspanningen wel een beetje bepalen.”

“Ik werd verrast door een demarrage en was bang dat ik in een verloren positie reed. Met de regenboogtrui om de schouders wilde ik echter terugvechten.” Mede door de hulp van ploegmaat en nummer drie van het WK Gravel Van der Poel kon Vermeersch nog derde worden, maar meer zat er niet meer in. Robin Froidevaux reed in de slotfase weg en kwam solo over de streep. “Het is super om de Italiaanse trip zo te beëindigen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.