Van der Poel: “Het is bijna een perfect seizoen tot nu toe”
foto: WielerFlits (archief)
zondag 5 november 2017 om 15:48

Van der Poel: “Het is bijna een perfect seizoen tot nu toe”

Mathieu van der Poel zette vandaag soeverein het EK veldrijden naar zijn hand. Al na twee rondes waren zijn concurrenten geslagen, enkel Lars van der Haar kon een beetje tegenstand bieden. Van der Poel brengt daarmee zijn seizoenstotaal op dertien, uit vijftien gereden crossen. “Het is bijna een perfect seizoen tot nu toe”, zei hij in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een lastig parcours, vooral het tweede deel was moeilijk met de wind. Ik had wel voordeel met de hekken hier”, legt de 22-jarige Nederlands kampioen uit over het traject in het Tsjechische Tábor. “Ik had mij echt gefocust op het halen van eerste Europese trui bij de elite en ik ben heel blij dat ik het waar heb gemaakt.”

De jongste Van der Poel-telg geeft aan dat alle wedstrijden die hij nog gaat rijden doelen zijn voor hem. “Maar het hoofddoel is het wereldkampioenschap, zoals elk jaar”, sluit de kersverse Europees kampioen af.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
5 november 2017 15:53
Bijna perfect...?
5 november 2017 15:55
Hij heeft niet alles gewonnen, dus bijna ja.
5 november 2017 15:57
@ratajan
Wat is er niet te begrijpen? 13 op 15 is toch wel zo goed dat je van niet veel anders kunt spreken..
5 november 2017 16:29
Ik denk dat ratajan bedoelt dat dit toch wel gewoon perfect te noemen is.
5 november 2017 16:35
Heerlijke overwinning. Maar ja twee wedstrijden niet gewonnen so far, door tactiek (van der Haar won) en pech (van Aert won). Als hij op deze manier doorgaat, zie ik ook in van Aert geen echte concurrent.
5 november 2017 16:46
Deze ontwikkeling tekende zich eigenlijk vorig jaar al af: Van der Poel verliest alleen door pech of een offday. Wat een klasbak.
5 november 2017 17:06
Dank reusjen voor uitleg, blijkbaar was ik niet helder. Volgens mij kan het niet beter, als je alles wint is het ook niet leuk. Toch zou geen wk het seizoen wel in een ander perspectief plaatsen, dus toch nog even afwachten
5 november 2017 17:29
Volgens mij heeft Sven Nijs dat een paar keer gedaan. Heel veel winnen en dan op het WK een mindere dag. Andere renners ook?
5 november 2017 17:30
Net nog even het wk uit 2015 teruggekeken. Vdp is echt veel sterker geworden. Het was toen echt nog een jochie. Maar hij werd al wel kampioen. Wat een baas.
5 november 2017 23:06
@redactie, ik wacht nog op de titel:"Matje maatje te groot voor (matige) concurrentie".
5 november 2017 23:29
Misschien moeten ze de sport meer richting expeditie Robinson duwen met pijlen schieten en ingewikkelde raadseltjes erbij om de rest een kans te geven.

Een andere oplossing is dat vdPoel eens normaal gaat doen en naar de weg overstapt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.