Van der Poel: “Het was niet mijn beste dag”
foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl (archief)
zondag 17 december 2017 om 18:11

Van der Poel: “Het was niet mijn beste dag”

Mathieu van der Poel moest vandaag in Namen zijn meerdere erkennen in Wout van Aert en Toon Aerts. In een bericht op de website van zijn ploeg Beobank-Corendon laat hij weten dat zijn mindere prestatie niet alleen door een verkoudheid komt.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Op ruim één minuut kwam de 22-jarige Nederlander in derde positie over de finish. In zijn reactie verduidelijkt hij dat er meer aan de hand was dan ziekte. “Het was niet mijn beste dag. Ik had ook last van verkoudheid maar daar ga ik mij zeker niet achter verstoppen”, stelt hij.

Desalniettemin kijkt Van der Poel zonder zorgen vooruit naar de komende wedstrijden. “Of ik met zorgen naar huis ga? Nee, dat niet. Ik houd het op een mindere dag en hoop volgende week weer mee te strijden voor de zege.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
17 december 2017 18:18
Mooi, niet zeuren , Mathieu van der Poel is gewoon geklopt en dat kan gebeuren.
En een dikke proficiat voor Wout Van Aert om het toch maar telkens op te brengen om het gevecht aan te gaan.
17 december 2017 18:28
2 toppers die zich bijna nooit wegstoppen achter excuses
17 december 2017 19:00
Klasse man, gij zaagt en zeurt niet. Uwe pa kan een voorbeeld nemen aan u .
17 december 2017 19:17
Pa zeurde als renner ook niet, en opa ook niet.
17 december 2017 19:23
Mathieu klasse antwoord zoals het bij een groot sportman hoort.
17 december 2017 20:25
Dat niemand door deze reactie heenprikt zeg: ik verstop me nergens achter, maar was wel verkouden. Dus alsnog iets noemen. Noem dan niets!
Of het was een aardige woordgrap natuurlijk.
17 december 2017 21:12
Vader Adri beweerde wel tijdens de wedstrijd op Sporza dat Mathieu zwaar verkouden was en dat dit de reden was van de mindere prestatie. Na de wedstrijd ontkende Mathieu dit, en gaf aan weinig last gehad te hebben van zijn verkoudheid. Laat staan dat hij de voorbije nacht een zware aanval had, zoals vader insinueerde. Zo kennen we Mathieu, steeds sportief, net als zijn concurrent Wout Van Aert.
Overigens een verbluffende remonte van Mathieu tijdens de laatste honderden meters van de wedstrijd. Na zijn val maakte hij een achterstand van minstens 15 seconden in een mum van tijd goed. Hij kwam net te laat aansluiten om nog mee te spurten tegen Aerts. Als je echt ziek bent, kan je dat niet na een wedstrijd van deze intensiteit.
17 december 2017 22:10
@tvm
Kijk het interview bij de NOS even.
17 december 2017 22:54
Gewoon sportief dat ie de prestatie van wva niet bagatelliseert, of ie zonder verkoudheid strijd had kunnen leveren blijft gissen maar leek bergop wel minder krachtig dan voorheen, stapte eerder naast zijn fiets dan Wout.
@lightning
Veel hoesten tijdens de nacht bevordert je nachtrust niet echt, soms horen/zien ouders meer dan repelsteeltje zelf en insinueren is niet aan Adrie besteed.
17 december 2017 23:14
Weet iemand of Mathieu zaterdag in Sint-Niklaas rijdt? Het zou niet slecht zijn om nu voor de drukke periode een cross te laten schieten. Lijkt mij ideaal om dat nu bij die van zaterdag te doen.
17 december 2017 23:15
Perfecte manier om de media te woord te staan. Geen excuses die in Belgie wel eens slecht kunnen vallen maar de concurrentie een veer in de kont steken. De echte oorzaak laat je dan door vader, nooit een blad voor de mond, Adrie ventileren en Roodhooft voor de bevestiging.
17 december 2017 23:17
sjezusmina wat vindt men die uitspraken van mvdp altijd geweldig zeg, het lijkt facebook wel.
17 december 2017 23:40
Roodhooft bevestigde niet wat Adrie zei. Adrie zei nog net niet dat Mathieu die nacht de dood in de ogen had gekeken en Roodhooft zei dat Mathieu al weken met deze kwaaltjes rondliep en dat het allemaal niet zo relevant was.
18 december 2017 07:27
Doet ie goed, de fout bij zichzelf zoeken. Adrie is het oude wielrennen, met verkoudheden die plots de kop opsteken wanneer de resultaten tegenvallen. Verder veel respect voor de beste Nederlandse klassiekerrenner sinds Raas.
18 december 2017 11:24
De mindere prestatie komt niet allleen door een verkoudheid... Okee, redactie en ? wij mogen gissen waardoor de mindere prestatie dan komt ?
Misschien moet MvdP ook even na Spanje, schijnt een goed oord te zijn.
Van Aert lijkt opeens weer te kunnen vliegen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.