Van der Poel: “Ik wilde een beetje afwachtend koersen”
Foto: Orange Pictures / SFA-Peter Scholz
zondag 10 december 2017 om 16:35

Van der Poel: “Ik wilde een beetje afwachtend koersen”

Mathieu van der Poel heeft vanmiddag tijdens de Druivencross in Overijse zijn zeventiende seizoenzege behaald. Al in de eerste ronde reed hij bij de concurrentie weg. In het flashinterview vertelt hij dat dit niet het originele strijdplan was.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel was van plan vandaag iets meer het koersverloop af te wachten. Toch had hij al snel een voorsprong te pakken op de rest van het deelnemersveld. “Ik koos na de start gewoon een tempo. Ik wilde een beetje afwachtend koersen maar ik kreeg gelijk een mooie voorsprong cadeau. Dan kan je niet gaan wachten. Ik ben toen gewoon mijn eigen ding gaan doen, dat is misschien wel het beste op dit parcours”, legt hij uit.

De 22-jarige Nederlander heeft echter ook af moeten zien. “Toen ik een halve minuut had kon ik mijn tempo wat aanpassen op het peloton. Dit is gewoon een zware cross, het is altijd afzien”, vertelt hij. Tevens is hij blij dat hij samen met ploeggenoot Tom Meeusen het podium mocht beklimmen. “Dat vond ik heel leuk. Wel jammer dat hij nog lek rijdt, want anders had hij misschien nog tweede kunnen worden. Maar ik wist na de stage in Spanje al dat hij goed bezig was.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
10 december 2017 19:42
edit WF: Bedankt, aangepast
10 december 2017 21:15
IK WILDE
Wou bestaat niet
10 december 2017 21:28
Spreektaal.
10 december 2017 21:49
Een dubbel gevoel
Ik begrijp dat veldrijders wel eens een koers schrappen vanwege stage...om wat rust te nemen of om denkbare andere redenen. Maar toch....................Overijse is altijd een cross geweest met een zeer rijke historie en een indrukwekkende erelijst. Vandaag waren Van Aert, Lars van der Haar, Toon Aerts en Laurens Sweeck niet in Overijse. Met het forfait van dit kwartet aan potentiële kanshebbers op de dichtste ereplaatsen werd Overijse te zeer uitgedund. Het heeft de organisatie- naast de slechte weersomstandigheden-vermoedelijk ook een pak publiek gekost. Het plan van Mathieu om afwachtend te koersen heb ik niet terug gezien in het wedstrijdverloop. Het is mijn wens dat er ooit nog eens een stevige strijd losbarst in Overijse met alle toppers aan de start en een pak volk. Dat verdient de organisatie aldaar en houdt de naam van Overijse als moeder van alle crossen hoog!.
10 december 2017 22:05
Doet er niet toe. Is een quote, want tussen haakjes. Als Thieuke wou dan wou ie da ja.
10 december 2017 22:24
@Jibi: als ze de renners serieus nemen, dan is een stalen rijplaat onderaan een helling, met een haakse bocht er na, een slecht idee. Net als de klassieke nadar met pootjes en maar een paar stootkussens.

Het is zeker een mooi parkoers, dus de potentie is er.
10 december 2017 23:20
@DMenchov
Wou is gewoon correct Nederlands. Het wordt over het algemeen gezien als informeel taalgebruik maar fout is het niet. Het is ook geen spreektaal, het is gewoon goed als je het schrijft. Wou staat bijvoorbeeld ook in de Van Dale.
11 december 2017 00:25
@Thijs E
Ik vind dat je dat terecht opmerkt. In ben vaak in Overijse geweest, maar zag deze gevaarlijke situatie niet eerder. Het zou mooi zijn als de organisatie redelijke punten van opbouwende kritiek meeneemt voor volgend jaar.
11 december 2017 07:14
Zou het niet spannender worden als vd Poel en v Aert volgende wedstrijd helemaal achteraan moeten starten. Dan is volgens mij de vraag redden ze het of redden ze het niet?
11 december 2017 07:31
@Lalsacien; dat lukt van Kessel zelfs (nu alweer voor de tweede keer), dus die twee hebben daar alleen maar minder tijd voor nodig.
11 december 2017 08:48
Zou de cross wel interesanter kunnen maken, de klassementen in omgekeerde volgorde van start laten gaan. Al speel je dan natuurlijk wel van aert in de kaart. Die komt maar een paar keer per seizoen en dan mag hij ook nog voorraan starten. Dan is de ksn wel groot, dat hij tweede wordt achter MvdP, op minder dan een minuut ;-)
11 december 2017 14:47
@lalsa
Een halve minuut later starten voor Wva en een minuut voor vdp maar wellicht worden ze daar alleen maar sterker van.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.