woensdag 6 juli 2022 om 17:57

Mathieu van der Poel duidelijk na kasseienrit: “Ben momenteel een schim van mezelf”

Video Mathieu van der Poel hoopte vandaag een hoofdrol te vertolken in de kasseienrit van de Tour de France, maar de renner van Alpecin-Deceuninck kwam niet in het stuk voor. Na afloop was de Nederlander duidelijk in zijn analyse. “Ik ben momenteel een schim van mezelf en dat is frustrerend”, vertelt hij aan WielerFlits.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is niet echt positief. In plaats van een betere dag was ik vandaag nog slechter. Ik ben momenteel een schim van mezelf en dat is frustrerend. Ik heb geen idee waar het aan ligt. Ik ben momenteel niet echt vooruit te branden”, zoekt Van der Poel niet naar excuses. “In de etappes in Denemarken viel het nog niet echt op, maar ik voelde toen al dat ik niet met overschot koers. Als ze snel beginnen te koersen, is het voor mij echt op de limiet.”

Van der Poel had voor de start van de rit nog de hoop dat het beter zou gaan. “Je hoopt op een iets betere dag, maar ik voelde al snel dat het weer niet draaide. Ik heb vanaf de tijdrit al niet de gewenste benen. Ik hoop dat het nog komt, anders zal het een lange Tour worden.”

“In de Giro d’Italia was het goed, maar ook al niet uitmuntend. Ik weet het niet… Ook de aanloop naar de Tour was niet heel erg goed, buiten de laatste week voor de Tour. Dat was terug positief, maar daarvoor was dat ook niet het geval. Ik haal al een tijdje niet het niveau dat ik voor ogen heb. Het enige perspectief is nu doorgaan en hopen dat het straks beter gaat.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
6 juli 2022 19:29
Mathieu komt wel weer boven water!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.