Van der Poel is Schurter de baas in Lenzerheide
foto: Orange Pictures (archief)
zondag 11 augustus 2019 om 15:08

Van der Poel is Schurter de baas in Lenzerheide

Mathieu van der Poel heeft in Zwitserland de wereldbekerwedstrijd cross-country mountainbike van Lenzerheide gewonnen. De Nederlander verschalkte in zijn laatste mountainbikewedstrijd van 2019 zijn rivaal Nino Schurter.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Al direct vanaf de start maakte Van der Poel er een harde koers van. Hij wist zich samen met Schurter en Henrique Avancini af te scheiden van de rest. Even later wist ook Mathias Flückiger aan te sluiten.

Tweestrijd met Schurter
Van der Poel en Schurter bestookten elkaar al vroeg in de wedstrijd met aanvallen, waardoor de twee al in de tweede ronde samen aan kop gingen. Een felbevochten strijd tussen de twee matadoren volgde. De twee bestookten elkaar met aanvallen en in de voorlaatste ronde slaagde Van der Poel erin om zijn concurrent achter zich te laten.

Van der Poel ging met zestien tellen voorsprong de slotronde in. Schurter weigerde op te geven, maar zag Van der Poel enkel verder wegrijden. Na zeges in Nové Město en Val di Sole boekte hij zijn derde wereldbekerzege van het seizoen.

Einde mountainbikeseizoen
Voor Van der Poel was dit zijn laatste mountainbikewedstrijd van het jaar. Aanstaande donderdag keert hij terug op de weg en staat de Arctic Race of Norway op zijn programma.

Wereldbeker Mountainbike 2019
Cross Country mannen, flag-ch Lenzerheide

1. flag-nl Mathieu Van der Poel in 1u17m50s
2. flag-ch Nino Schurter op 25s
3. flag-ch Mathias Flückiger op 1m13s
4. flag-fr Victor Koretzky op 1m44s
5. flag-it Gerhard Kerschbaumer op 2m10s
6. flag-fr Stephane Tempier op 2m29s
7. flag-fr Titouan Carod op 2m39s
8. flag-de Manuel Fumic op 2m38s
9. flag-it Luca Braidor op 2m47s
10. flag-br Henrique Avancini op 3m11s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.