Van der Poel is weer superieur in Hamme
zondag 26 november 2017 om 15:59

Van der Poel is weer superieur in Hamme

Mathieu van der Poel heeft de Flandriencross in Hamme zonder al te veel problemen gewonnen. De Europees kampioen was vanmiddag een klasse beter dan Wout van Aert en Michael Vanthourenhout.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel valt (aan)
Een verrassende Laurens Sweeck was na een wanprestatie gisteren in Zeven vandaag uit op revanche. Sweeck trok zich het snelst op gang, maar ook nu doofde het kaarsje alweer snel uit. Wie anders dan Mathieu van der Poel nam nog geen minuut later over, waarna het tempo serieus de hoogte in ging.

Van Aert kon Sweeck niet meteen voorbij, waardoor hij meteen op een gaatje van een viertal seconden zat. Stelselmatig werden die vier seconden er zeven, en na een kwartier waren dat er al bijna vijftien. Maar net dan ging leider Van der Poel onderuit in een bocht, toch bleef het secondeverlies vrij beperkt.

Van Aert kon zijn tempo namelijk niet aanhouden en kwam terecht in een achtervolgende groep van acht, met Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Tim Merlier, Corné van Kessel, Kevin Pauwels en Tom Meeusen. Opvallende afwezigen waren de nummers twee en drie in het klassement, Lars van der Haar en Toon Aerts, die allebei vroeg in de koers met een lekke band hadden moeten afrekenen. Tot overmaat van ramp voor Telenet-Fidea kwam Van Kessel niet veel later ten val door een onoplettende fan.

Van Aert komt in ritme
Iets na halfweg leek Van Aert eindelijk in zijn ritme te komen. De wereldkampioen bracht het verschil terug van zeventien naar twaalf seconden, en richtte zijn blik weer naar voren. Het antwoord van Van der Poel was echter verschroeiend. De Europese kampioen bouwde een extra versnelling in en kwam uiteindelijk met een voorsprong van bijna een halve minuut op de wereldkampioen over de streep.

Door de mindere prestaties van Van der Haar en Aerts heeft Van der Poel nu ook vrij spel in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee. Van der Haar blijft de dichtste achtervolger op 1’44”.

DVV Verzekeringen Trofee 2017-2018
Uitslag manche 4: Hamme

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon)
2. flag-be Wout van Aert (Crelan-Charles) op 33s
3. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games) op 47s
4. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Fidea Lions) op 51s
5. flag-be Tom Meeusen (Beobank-Corendon) op 57s
6. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) op 1m05s
7. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea Lions) op 1m15s
8. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles) op 1m26s
9. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 1m31s
10. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) op 1m57s

RIDE Magazine
45 Reacties
Sorteer op:
26 november 2017 16:02
Knap van Corne om toch nog 4e te worden!
26 november 2017 16:03
Duidelijk de beste zonder pech. Wisten we allang natuurlijk. Jammer dat het niet echt spannend werd tho
26 november 2017 16:06
VDP veruit de beste, Van Kessel van een derde plek beroofd door een onnozele toeschouwer.
Vanthourenhout ook goed gereden, technisch ook behoorlijk goed.
26 november 2017 16:07
Dit is een cross die mag vervangen worden door een buitenlands cross zoals in Zwitserland. Een dom parcours dit in Hamme. Vroeger was het parcours veel mooier in Zogge. Dat was tenminste cross.
26 november 2017 16:11
Zonder pech is hij toch echt wel beter dan Van Aert.
26 november 2017 16:11
@max
Dom parcours? Leuk met die Toyo's al dacht Wout dat het een fietsen stalling was, teveel druk.
26 november 2017 16:13
Easy overwinning. En wat een idioot die Van Kessel van zijn fiets af slaat. Parcoursverbod geven.
26 november 2017 16:21
max leg eens uit waarom dit een dom parcours is?

Jij wil zeker een parcours zonder balken, zonder banden, waar de sproeiers er een uur lang op staan, 1 lang recht stuk waar je vermogen kwijt kan, ergens halverwege een brug van 350m die je op en af moet fietsen en nog een flink stuk lopen erna. ;)
26 november 2017 16:32
Dat lopen is sinds dit jaar toch geen nadeel meer voor van der poel. Heb Wout van Aert nog niet sterk zien lopen dit jaar.
26 november 2017 16:55
Gisteren schreef ik al, of het een incident was. En dat was het dus ook. Dit jaar is Van der Poel zonder pech gewoon de beste. Ondanks dat Van Aert beter rijdt dan in het begin van het seizoen kan hij Van der Poel niet bijbenen. Van der Poel pakt 15 á 20 seconden en consolideert. Merkt hij dat dit niet genoeg is, doet hij er weer een tandje bij. Niets aan te doen.
26 november 2017 17:04
De verhoudingen weer hersteld. Van der Poel primus en met afstand. Van Aert ook zeker sterk gereden en knap volgehouden, maar niet goed genoeg. Van Aert moet het hebben van pech / overenthousiasme van Van der Poel, anders kan hij niet winnen. Het verhaal van dit seizoen en ook eigenlijk al van vorig seizoen, al was het toen net iets spannender soms.
26 november 2017 17:08
Als van de Poel pech krijgt of hij is niet aanwezig kan en ander winnen denk ik
26 november 2017 17:16
Dit parkoers was duidelijk technischer dan gister. Ook was Van Aert net een tandje minder. Dus beide een plus voor Van der Poel. Je zag ook in het stuk waar Van Aert net wat meer macht zou kunnen zetten dat Van der Poel toch ook daar wat verder wegreed. Van Kessel rijdt ook een erg sterk weekend.
26 november 2017 17:17
Het is een klassementscross, dus de tussenstand in het klassement mag niet ontbreken. Zie Sporza, iets naar beneden scrollen.

Van Aert nadert Van der Haar, maar als ik het goed begrepen heb laat Van Aert sowieso de laatste cross in deze reeks schieten.
26 november 2017 17:59
16, en 4 keer pech. Anders was het 20-0.
26 november 2017 18:15
@ xtinxs wisten de andere renners wel dat het om een klassement ging. ( sorry van je naam, maar ik kan die volgorde van letters niet onthouden. )
26 november 2017 18:29
Conclusie van het weekend: Van Aert heeft een stap vooruit gezet en kan VDP verslaan op een parcours dat hem op het lijf is geschreven.

Vandaag was het weer een technisch rondje en dan is VDP onverslaanbaar.
26 november 2017 18:47
Die conclusie kun je niet trekken Delgado, aangezien VdP gister pech had. Zekerheid is dus niet te geven.
26 november 2017 19:09
@Taurus
Tuurlijk wel. Wie beweert dat Van Aert gisteren kansloos was geweest zonder de pech van VDP, snapt er niet veel van.
26 november 2017 19:29
@xistnc
Als het goed is, laat Van Aert de volgende cross in dit klassement (over twee weken in Essen) schieten.
26 november 2017 21:20
Ik denk dat degene die komend weekend niet op stage is gewoon in zijn eentje twee crossen rijdt en wint ;)
26 november 2017 21:59
Twee sieraden voor de sport, Mathieu en Wout. Jammer dat we nog steeds geen wedstrijd hebben gehad waarin ze tegen elkaar knallen ( en ja ik realiseer me dat dat komt doordat Mathieu fenomenaal is dit seizoen). Aan de ene kant zou je zeggen, had Wout maar bij kunnen blijven dan hadden we misschien tot het eind strijd gehad, maar je moet constateren dat toen Wout 1 ronde fors accelereerde en 4 seconden pakte hij vervolgens in elke ronde meer achterstand opliep.

Als fan vind ik t vooral jammer dat we volgende week geen cross zien met toppers en dat van Aert zelfs tot 16 december vrijaf neemt, alsjeblieft zeg. Net twee weken eruit geweest en nu alweer 3 weken weg van de cross.
26 november 2017 22:08
@Taliesin
Is toch al lang bekend dat Wout ging knippen in zijn programma in functie van de klassiekers?
26 november 2017 22:24
@Delgado.
Ik stel nergens dat Van Aert gisteren kansloos was als VdP geen pech had. Ook stel ik niet dat hij zeker zou hebben gewonnen.

Jij trekt op basis van een wedstrijd waarin VdP pech had, de conclusie dat Van Aert hem kan verslaan. Geen idee. Zo'n tweestrijd heb ik dit jaar niet gezien.
26 november 2017 22:29
@Delgado. Bij mij was niet bekend dat hij er zo lang tussenuit ging. Dit is wel een forse hap, 16 dec pas terug na net een two week break.
@ Taurus. Ben het met je eens dat je niet kunt constateren dat Wout inmiddels op het niveau zit dat hij vdPoel kan verslaan zelfs op een terrein wat hem perfect ligt. Wel dat ze op zo'n terrein zeer competetief zouden kunnen zijn. Ik moet eerlijk gezegd nog een parcours zien waarop Mathieu niet wint. Zelfs met lopen is het gelijkwaardig. Vorig jaar hoorde ik nog wel wat geroezemoes over dat meer zandstroken de oplossing zou zijn maar nadat MvP dit seizoen een paar keer op de zandstroken het gat vergrootte heb ik daar niets meer over gehoord. Overigens liet Wout vorig jaar op t BK zien dat hij op t zand inderdaad enorm veel sterker is dan zijn Belgische collega's, maarja, da's andere koek.

Lars van der Haar trouwens echt in een mindere fase de laatste weken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.