Van der Poel: “Jammer dat diegene naar wie ik vroeger opkeek het vuurtje aanwakkert”
foto: Jos Kafoe (archief)
vrijdag 13 januari 2017 om 13:15

Van der Poel: “Jammer dat diegene naar wie ik vroeger opkeek het vuurtje aanwakkert”

Mathieu van der Poel heeft voor het eerst gereageerd op zijn tweet eerder deze week aan het adres van Niels Albert. “Ik ben blij dat ik mijn zegje eens kan doen”, vertelt hij vanaf een Spaanse trainingsstage aan Het Laatste Nieuws. Daar verblijft onze landgenoot ook de komende week.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Kwaad bloed
De crosser van Beobank-Corendon staat nog altijd achter zijn uitspraak. “Die tweet van mij aan het adres van Niels Albert, waarin ik afsloot met ‘#janker’ zorgde her en der blijkbaar voor kwaad bloed. Eerst wil ik zeggen dat dit een typisch Nederlands woord is en dat dat helemaal niet zo grof bedoeld is als velen oordelen. Maar voor alle duidelijkheid: ik sta nog steeds voor de volle honderd procent achter mijn reactie. Een janker is namelijk iemand die veel klaagt en heel wat commentaar heeft. Wel, dat is wat Niels de laatste dagen doet. Natuurlijk is die vraag hem gesteld door een journalist, maar hij had wel diplomatieker kunnen antwoorden.”

Nederland-België
“Wat mij vooral stoort is dat Niels in zijn binnenste weet dat mijn vader me nooit zou bevoordelen”, gaat MvdP verder. “Niels kent onze pa al langer dan vandaag (Albert en Van der Poel junior waren immers ploeggenoten bij BKCP-Powerplus, red.). Hij weet dat mijn vader al langer wordt ingehuurd om parcoursen mee op te bouwen. Soms met inspraak, soms niet. Indien met inspraak – Hoogerheide bijvoorbeeld, en zelfs de GP Niels Albert in Boom – zal hij mij nooit bevoordelen. Integendeel, zo is hij tegen kunstmatige hindernissen zoals balkjes of bruggen. Maar wat erger is: dit jaar in Bieles is mijn vader gewoon ingehuurd om paaltjes te kloppen. Niets méér! Toch jammer dat Albert nu probeert om de rivaliteit tussen Nederland en België aan te wakkeren. Toevallig diegene naar wie ik vroeger zo opkeek.”

RIDE Magazine
82 Reacties
Sorteer op:
14 januari 2017 14:06
Klootje, je zwakt af van belangenverstrengeling, naar schijn van belangenverstrengeling, naar publieke opinie. Natuurlijk is het grote publiek ongeïnformeerd en dus automatisch zwart-wit in zijn denken. Ik vind dat echter een hele andere discussie. De discussie die ik voer is ten eerste of er WERKELIJK een belangenverstrengeling zou kunnen zijn. Blijkbaar speelt dat niet. Dat de publieke opinie bij een incident zich tegen Adrie keert is uiteraard waar.
14 januari 2017 14:36
Je moet het ene wel los van het andere zien. Er komen hier reageerders die de definitie van belangenverstrengeling anders zien dan dat het betekent.

In een inhoudelijke discussie probeer je elkaar op feitelijke onjuistheden te wijzen die nogal essentieel zijn voor het punt dat gemaakt wordt. Zolang daar nog meningsverschillen over zijn kun je niet verder in de discussie. Verwar iets helder krijgen en specifiek maken niet met afzwakken.
14 januari 2017 15:00
Wat is jouw definitie van belangenverstrengeling dan, Klootje?

Mijn definitie: een situatie waarbij iemand meerdere belangen dient en waarbij deze met elkaar in conflict kunnen komen.

Zet ik die definitie in de context van Adrie, dan zie ik niet waar het botst. Ik zie nergens een mogelijkheid tot het benadelen van Van Aert of het bevoordelen van Mathieu.

Welke definitie hanteer jij en waar botst het voor jou?
14 januari 2017 15:38
Ongeveer hetzelfde Orakel, met zoals je op de vorige pagina kon lezen deze toevoeging: 'Zelfs als er geen bewijs is van daadwerkelijke beïnvloeding van het ene belang door het ander kan er wel belangenverstrengeling bestaan.'

Over Adri worden we het niet eens. Maar als je je eigen definitie in de context van de organisatie plaatst? Vind jij dat een organisatie het kan verkopen dat ze samenwerken met de vader van een deelnemer waarover ze ook beslissingen moeten nemen? Zie jij daar een conflict van belangen? Zie jij daar een noodzaak om zelfs ver weg te blijven van de evt schijn van een conflict in belangen?
14 januari 2017 15:45
@Klootje
Wanneer ik in de organisatie zou zitten en er zouden een stuk of vijf serieuze/goede parcoursbouwers zijn, dan liet ik Adrie links liggen en ging ik voor één van de overige vier.
Stel dat er maar twee bedrijfjes zijn die een parcours kunnen opbouwen, dan wordt het al lastiger.
14 januari 2017 16:00
ze moeten gewoon paal en perk stellen aan dit soort mogelijke belangenverstrengeling, dat staat voor mij als een paal boven water.
14 januari 2017 18:04
Als Adri eerst een hek op een dam plaatst om deze later weer te verwijderen, ik het hek van de dam natuurlijk....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.