Van der Poel kent grote offday in Koppenbergcross: “Het was niet leuk”
foto: PhotoPress.be
donderdag 1 november 2018 om 16:35

Van der Poel kent grote offday in Koppenbergcross: “Het was niet leuk”

Mathieu van der Poel moest tijdens de Koppenbergcross lijdzaam toezien hoe de concurrentie liefst vier minuten(!) bij hem wegreed. Na zes ongenaakbare zeges, bleek de Bult van Melden opnieuw een onneembare horde voor de 23-jarige Europees kampioen van Corendon-Circus. “Nee, dit is niet mijn berg”, bekent hij na afloop voor de camera van Sporza.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
MVDP startte nochtans als titelverdediger, na het beklijvende duel met Toon Aerts van vorig jaar toen het tot op de streep spannend bleef. In de seizoenen daarvoor was de Koppenberg – samen met de cross op Spa-Franchorchamps – steeds een angstgegner van onze landgenoot, net als donderdag. “Dit was niet leuk, het leek wel een déjà vu van twee jaar geleden.” Toen zag hij Wout van Aert voor het derde opeenvolgende jaar winnen en werd hij zelf vijftiende na een complete offday.

Dat was ook vandaag het geval, legt de Nederlander uit. “Ik voelde vanaf de start tot aan de top van de Koppenberg al aan dat ik heel slecht was.” Van der Poel kwam er in tiende positie boven. “Daarna werd het een heel lang uur. De Koppenbergcross is zeker niet een van mijn favorieten omlopen en al bij al is het een dag om rap te vergeten. Ik heb er ook niet echt een verklaring voor, maar zondag zal het wel beter zijn. Slechter kan in ieder geval niet.” Dan verdedigt hij zijn titel op het EK in Rosmalen.

Van der Poel verloor uiteindelijk vier minuten en twaalf seconden op winnaar Toon Aerts, goed voor een 21ste plek. Een flinke klap in het klassement om de DVV Verzekeringen Trofee, want die is gebaseerd op tijd. Een opgave had een tijdstraf van vijf minuten opgeleverd, maar daar wilde Van der Poel niet in mee. “Ik spaar nu toch 48 seconden, misschien kan het nog cruciaal zijn”, was hij zijn goede gevoel voor humor in ieder geval niet verloren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.