Van der Poel koestert WorldTour-ambities met Corendon-Circus

zaterdag 20 april 2019 om 10:34
Van der Poel koestert WorldTour-ambities met Corendon-Circus

Toetreden tot de WorldTour: dat is wat Mathieu van der Poel nastreeft met Corendon-Circus. Deze winter promoveerde het Belgische team al naar het ProContinentale circuit, waardoor het in aanmerking kwam voor wildcards voor de belangrijkste klassiekers.

Nadenken over promotie naar het hoogste niveau is dan een logische vervolgstap. “Dat is zijn ambitie”, bevestigde vader Adrie van der Poel aan De Telegraaf. “We moeten ervoor zorgen dat het team elk jaar beter wordt en met deze mensen naar het hoogste niveau kan groeien. Dat is toch een geweldig compliment richting zijn huidige entourage.”

Van der Poels prestaties dit voorjaar zijn ook de grootste ploegen niet ontgaan. Tijdens een persconferentie in aanloop naar de Amstel Gold Race vertelde hij dat er al enkele grote ploegen zijn die contact hebben opgenomen. Zij lijken echter achter het net te vissen, omdat de Nederlander nog tot 2023 onder contract ligt bij Corendon-Circus.

‘Nog niet voor 2019, maar misschien wel voor 2020’
In aanloop naar het huidige seizoen liet ook ploegmanager Philip Roodhooft zich al kort uit over eventuele WorldTour-ambities. “Dat is nog niet voor 2019, maar misschien wel voor 2020. Laat ons zeggen dat een belangrijk deel voor 2019 er op zit. Vanaf nu kunnen we beginnen nadenken over de toekomst. Over 2020 en later.”

“In samenspraak met Mathieu uiteraard… Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen en eerst afwachten wat 2019 brengt. We beschikken niet over een glazen bol. Wat als Van der Poel op termijn in een WorldTour-omgeving wil terechtkomen? Dan zijn we bereid ook daar over na te denken”, zei Roodhooft destijds gedecideerd.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.