Van der Poel: “Lars en ik hebben bewezen dat we bij favorieten horen op WK”
foto: Marcel Koch
zondag 27 december 2015 om 08:40

Van der Poel: “Lars en ik hebben bewezen dat we bij favorieten horen op WK”

Na zijn overwinning in de World Cup-manche van Heusden-Zolder ziet Mathieu van der Poel zichzelf als één van de favorieten voor een nieuwe wereldtitel. Die strijd wordt eind januari eveneens gestreden op deze omloop. Een andere Nederlander maakte indruk op de huidige wereldkampioen: Lars van der Haar. “Ik denk dat hij eigenlijk zelfs sterker was vandaag. Deze omloop ligt hem echt”, vertelde Van der Poel direct na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel ziet in dat de wedstrijd van Tweede Kerstdag niet hetzelfde zal zijn als de WK-koers. “Over 7 weken kan het helemaal anders zijn, maar dit geeft veel vertrouwen. Ik wist al dat deze race me lag, maar het is hier wel erg moeilijk om het verschil te maken.”, legt hij uit. Voor de jonge Nederlander zat het mee in de finale. “Net voor het zwaarste punt van het parcours, zag ik dat Lars platte band had. Ik wist: ‘Dit is het moment’.”

Dat punt is volgens Van der Poel cruciaal. “Ik denk dat de beslissing altijd daar zal vallen, op die helling net na de loopstrook. Deze overwinning zegt niet alles, maar het geeft natuurlijk wel veel vertrouwen met het oog op het WK. Het is alleszins beter om hier nu te winnen dan om tiende te worden”, aldus de kopman van BKCP-Corendon, die een niet fitte Wout van Aert pas achtste zag worden. “Ik denk dat we de uitslag van Van Aert moeten relativeren. Als je ziek bent, is dat logisch.”

“De omstandigheden kunnen eind januari wel helemaal anders zijn. Mijn conditie kan slechter zijn, het kan sneeuwen, ….”, kijkt de wereldkampioen vooruit. “Ik denk wel dat Lars en ik vandaag bewezen hebben dat we bij de favorieten horen op het WK.”

Van der Haar denkt in landsbelang: “Ik heb hem nog nageroepen: “Ga maar!”
Na een sterke openingsfase reed Europees kampioen Van der Haar weg met zijn landgenoot Van der Poel, later maakte Kevin Pauwels nog de aansluiting. Een lekke band schakelde de Woudenberger uit. “Die lekke band kon niet op een slechter moment komen. Ik zat echt te azen op een moment om weg te rijden en net als ik wil gaan, gebeurde het.”

“Ik zie dan dat Van der Poel over mij gaat. Ik heb hem nog nageroepen: “ga maar!”. Ik heb hem dan zo veel mogelijk voorsprong gegeven. Ik kon met die lekke band toch niet meer winnen dus dan is het beter dat hij wint. Als je elkaar zo kan helpen, moet je af en toe toch aan het landenbelang denken”, vertelde  Van der Haar na afloop in het flashinterview.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
27 december 2015 09:26
De eerste dreun is in ieder geval uit gedeeld
27 december 2015 10:02
Landenbelang ;)
27 december 2015 10:09
Wat een watje...hij zou op zijn minst zijn fiets in het bos moeten keilen op zo'n moment....
27 december 2015 10:39
Het parkoers in Zolder past de Nederlanders gewoon goed. Pauwels hoefde evenwel niet veel toe te geven.

Sowieso liggen de Nederlandse toppers elkaar goed, iets wat bij de Belgen altijd afwachten is.
27 december 2015 12:01
De beer niet verkopen voordat de huid geschoten is ee mannen
27 december 2015 12:12
De beer is zeker nog niet verkocht. Mijn post is een samenvatting van wat de Belgische media in de weken voor het WK zullen berichten.
27 december 2015 12:24
@ peerke & thijs e:
'de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is'.
27 december 2015 12:26
Op een WK is alles wel anders. Met veel regen wordt het veel meer loopwerk en hebben bijvoorbeeld Van Tornhout en van Aert een voordeel. Met sneeuw en ijs zal het technischer worden vooral de heuvelzone.
27 december 2015 12:48
Van der Poel, van der Haar en Van Aert gaan het uitmaken op het WK. Van Aert heeft in Zolder denk ik opzettelijk wat minder gepresteerd om wat druk weg te halen.

Off: Weet iemand of de Veldrit van Diegem (vanavond) ergens te volgen is via een stream of op tv?
27 december 2015 13:08
Op ziggo sport
27 december 2015 13:31
@8.6: bij Peerke en mij krijg je het vlees er gratis bij ;)
27 december 2015 14:46
De wedstrijd is hier te o.a. hier te volgen.
https://www.procyclinglive.com/livestream/
En voor degene die zoals ik Ziggo hebben via deze zender
27 december 2015 18:32
Prachtfinale in Diegem! MvdP wint, Pauwels 2, vdH 3.
27 december 2015 18:40
Geintje !!!
27 december 2015 23:03
Van der Poel is natuurlijk topfavoriet, maar Lars (of mag ik zeggen Larsje? :D) heeft dit seizoen eigenlijk toch nog niet veel gewonnen op het hoogste niveau.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.