Van der Poel mikt op ritzege in Tour de l’Avenir
vrijdag 21 augustus 2015 om 16:00

Van der Poel mikt op ritzege in Tour de l’Avenir

Naast de Vuelta a España vertrekt er morgen nog een grote ronde. Geen drieweekse rittenkoers, maar de belangrijkste en meest prestigieuze wedstrijd in het beloftencircuit: de Ronde van de Toekomst. In deze mini-Tour de France start Nederland met Sam Oomen en Mathieu van der Poel als kopmannen. De wereldkampioen veldrijden tempert echter de verwachtingen: “Sinds het begin van deze maand bereid ik me weer specifiek voor op het cross-seizoen. En dat is nu eenmaal nadelig in de voorbereiding op deze wedstrijd”, vertelt hij aan WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ondanks zijn niet zo ideale voorbereiding op de koers, hoopt de 20-jarige renner van BKCP-Corendon op dagsucces. “Ik ga in ieder geval mijn best doen om mezelf in een positie te brengen waardoor ik mee kan doen voor een etappezege. Een klassement rijden speelt nog niet echt in mijn hoofd, maar daar denk ik eerlijk gezegd vooraf nooit aan. Er kan in een week zo veel gebeuren. Maar het spreekt natuurlijk voor zich dat wanneer ik er goed voor sta, ik ook een goed klassement probeer te rijden. Al zijn daar bij ons in de ploeg ook anderen voor.”

Wie dat volgens Van der Poel wel doet, lees je hier in de WielerFlits-voorbeschouwing op de Ronde van de Toekomst.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2015 16:20
Ik verwacht dat zowel mathieu als "the Omen" hier hoge ogen gaan gooien.
21 augustus 2015 16:57
ik verwacht van Mathieu niet zo veel. weinig koersdagen in de benen, en bereidt zich hier voor op het veldritseizoen. als die hier weet te vlammen dan is het wel heel erg netjes.
21 augustus 2015 17:01
Eindpodium en enkele top10 klasseringen voor Oomen, etappezege en enkele top10 noteringen voor Mathieu.
21 augustus 2015 17:04
Van der Poel dus duidelijk veel meer gefocust op het veldritseizoen zo als wereldkampioen. Vandaar waarschijnlijk ook dat hij niet geselecteerd is voor het WK.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.