Van der Poel moet comeback uitstellen: Alpecin-Fenix van startlijst Sibiu Tour
foto: Cor Vos
donderdag 16 juli 2020 om 13:22

Van der Poel moet comeback uitstellen: Alpecin-Fenix van startlijst Sibiu Tour

Mathieu van der Poel zal later dan gepland zijn seizoen hervatten. Zijn ploeg Alpecin-Fenix is van de officiële startlijst van de Sibiu Tour geschrapt. Dat zou inhouden dat de Belgische formatie niet naar Roemenië afreist voor een deelname aan de rittenkoers. Later vandaag wordt een communiqué van Alpecin-Fenix verwacht.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De ploeg van kopman Mathieu van der Poel zou aanvankelijk volgende week donderdag starten in de vierdaagse rittenkoers, ter voorbereiding op de reeks Italiaanse wedstrijden die het in augustus gaat rijden. Onlangs werd het reisadvies voor Roemenië in België al bijgesteld van geel naar oranje. Daarop liet de ploeg weten dat het de deelname zou heroverwegen.

De organisatie van de Roemeense rittenkoers was afgelopen weekend nochtans optimistisch en stelt dat het aantal besmettingen in de regio waar de wedstrijd wordt gehouden meevalt. De Sibiu Tour gaat dan ook door van 23-26 juli. Op de website van de ronde heeft de Poolse continentale ploeg Wibatech-Merx de plek van Alpecin-Fenix ingenomen.

Van der Poel zal nu waarschijnlijk zijn rentree maken in Strade Bianche, die op 1 augustus op de kalender staat.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.