Van der Poel mogelijk later het veld in: “Er is nog niets beslist”
foto: Cor Vos
maandag 14 oktober 2019 om 08:52

Van der Poel mogelijk later het veld in: “Er is nog niets beslist”

Mathieu van der Poel begint mogelijk pas na de Nacht van Woerden aan zijn crossseizoen. In eerste instantie werd de veldrit in de provincie Utrecht genoemd als de waarschijnlijke eerste veldrit, die de Nederlander zou betwisten, maar dat blijkt nog hoogst onzeker.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Er is nog niets beslist”, laat Van der Poel weten aan Belgische media. “Vroeger dan 22 oktober kom ik zeker niet in actie.” Daarmee sluit de wereldkampioen deelname aan de cross van Boom, de tweede ronde van de Superprestige, en de Wereldbeker in Bern al uit. In beide veldritten pakte hij vorig seizoen nog de winst. De organisator achter de Superprestige hoopt de Nederlander wel aan de start te krijgen van de cross van Gavere, op 27 oktober.

Vervolgens rijdt Van der Poel de Koppenbergcross, de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Normaal gesproken rijdt de Nederlander van Corendon-Circus daarvan alle wedstrijden. Ook het Europees kampioenschap medio november staat op zijn programma. Vandaag begint hij alvast weer met trainen, nadat hij de voorbije week een rustweek had.

Geef een reactie