Van der Poel na afgelasting Koksijde: “Dit slaat nergens op”
foto: Jos Kafoe
zondag 20 november 2016 om 10:28

Van der Poel na afgelasting Koksijde: “Dit slaat nergens op”

Koksijde heeft zondagmorgen te maken met slecht weer. De organisatie besloot daarom de Wereldbeker-manches in alle categorieën te annuleren. “Dit is veel te snel beslist”, laat een teleurgestelde Mathieu van der Poel weten aan WielerFlits.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
‘Zo veel wind staat er niet’
Volgens de Nederlands kampioen viel het allemaal reuze mee. Hij ondervond geen hinder van de harde wind. “Niets. Ik snap niet goed waarom het zomaar wordt afgelast. Zoveel wind staat er in mijn ogen niet. Volgens mij is het wat overdreven dat de veiligheid van de renners in gedrang komt.” Volgens de crosser van Beobank-Corendon had de jury langer moeten wachten. “Dit is veel te snel beslist. Het slaat nergens op.”

Onze landgenoot bereidde zich afgelopen week in Spanje nog voor op de Vlaamse Duinencross. “De wedstrijd verplaatsen naar maandag zou misschien een goede oplossing zijn. Koksijde is een van de mooiste crossen van het jaar… Maar die verplaatsing gaat natuurlijk niet met de tv-uitzending en alle supporters”, baalt MVDP. Voor de crossers zit er niets anders op dan terug huiswaarts te keren.

Wind zwakt in de loop van de middag af
Ondanks dat er windkracht zeven staat in Koksijde, voorspelt Windfinder dat de wind rond de klok van 10.00 op z’n sterkst is en in de loop van de middag afzwakt. Mede door dit feit is Van der Poel dus van mening dat de wedstrijd te snel afgelast is, omdat het nog vier en een half uur duurt tot de cross voor de elite.

RIDE Magazine
63 Reacties
Sorteer op:
20 november 2016 15:49
Er waait een tent om, voorlopig 2 uur uitstel van de eerste wedstrijd had ook gekund toch. Lijkt mij toch een paniek beslissing om het direct af te gelasten.
20 november 2016 16:33
Had zelfs in de schemering nog gekund met wat lampionnetjes en van die 20000 supporters kan je wellicht wat vrijwilligers werk vragen, beetje flexibeler geimproviseerd draaiboek had best gekund.
20 november 2016 16:38
Had zelfs in de schemering nog gekund met wat lampionnetjes en van die 20000 supporters kan je wellicht wat vrijwilligers werk vragen, beetje flexibeler geimproviseerd draaiboek had best gekund in samenwerking met de coereurs als je dagen van te voren de weersomstandigheden kent. En iemand gelijk geven kan ook los van het feit of je nu wel of geen fan ben.
20 november 2016 17:29
Als ik dat publiek bij de cross zo zie dan kunnen wat rond waaiende tenten of dranghekken ook niet veel schade meer aanrichten.
Waarschijnlijk voel je er niks meer van na een paar biertjes.

Ik ben het met Youri eens, gewoon aankondigen dat de vroege wedstrijden worden afgelast en dat over de elite cross later een beslissing volgt.
Mensen kunnen dan zelf wel bepalen f ze het verantwoord vinden om toch te gaan kijken.
20 november 2016 19:06
Het is de burgemeester die de beslissing neemt.
20 november 2016 19:25
Goede beslissing.Heb je de VIP tent zien vliegen? Kom nu...
20 november 2016 19:26
Tja, tis ook maar cross hè?
Vond het jammer, heb ik een vrij weekend, en geen echt leuke sport op tv.
Kheb mijn horizon vanmiddag verbreed, ben naar een sinterklaas intocht geweest met een kleine van twee. We hebben pepernoten gekregen en sint heeft naar ons gezwaaid. Achteraf denk ik dat ik een spannender zondag middag heb gehad.
MvdP zou toch winnen en WvA zou tweede worden met materiaal pech. Who cares ?
20 november 2016 19:29
Goede beslissing, er komen massa's mensen op af.
Gaat het mis, weet iedereen achteraf te vertellen dat het onverantwoordelijk was en de verantwoordelijken gestraft moeten worden....
20 november 2016 19:53
Alleen Van der Poel en Youri IJnsen maken zich nogal druk schijnbaar. De rest heeft begrip. Ik vind het een beetje egoïstisch hoe Matthieu denkt. Die omgewaaide tent, gevaar in aanreizen van publiek samen genomen is het een goede beslissing. Er is namelijk voldoende publiek die niet alleen dat uurtje plus een ronde kijkt waarin Mathieu meedoet, maar ook de junioren, beloften en damescross wil meemaken.
20 november 2016 20:51
En dat de aankomst om zeep was en menig tent is gaan vliegen vergeet men.
20 november 2016 21:06
https://www.strava.com/activities/781024262

Mathieu is maar even naar huis gefietst....
20 november 2016 21:31
Haha, koning.
22 november 2016 07:27
Zie Sporza.be voor reactie MvdP op zijn ongeplande trainingsritje.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.