Van der Poel na brons op WK: “Dit was het hoogst haalbare”
foto: PhotoPress.be
zaterdag 8 september 2018 om 18:40

Van der Poel na brons op WK: “Dit was het hoogst haalbare”

Mathieu van der Poel viel op in zijn allereerste Wereldkampioenschap Mountainbiken. De Nederlander ging halverwege koers op jacht naar het leidende duo Nino Schurter en Gerhard Kerschbaumer en haalde vervolgens de derde plek binnen. In gesprek met De Stentor vertelt de Nederlander: “Dit was het hoogst haalbare na mijn slechte start. Ik heb verder een goede race gereden, in mijn eigen tempo. Als ik beter vertrek zit er misschien meer in, maar ik ben trots dat ik bij mijn eerste WK meteen het podium haal”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Daarmee sloot Van der Poel een succesvol seizoen af. Daarin behaalde hij drie nationale titels; op de weg, het veld en in het mountainbiken. Ook werd hij derde op het WK veldrijden, tweede op het EK op de weg en nu dus derde op het WK mountainbiken.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
8 september 2018 18:47
Petje af! Wat een multitalent.
8 september 2018 18:58
Als VDP gewoon een fatsoenlijke startplek had gehad en de startlus niet zo WK onwaardig was geregeld, had hij gewoon meegedaan om de eerste plek. Mooi in het zog van Schurter mee en hem dan in de laatste ronde erop leggen...
    8 september 2018 19:27
    Wat bedoel je met wk onwaardig geregeld?
    8 september 2018 20:03
    Dat het veel te snel te smal werd. Hierdoor had eigenlijk alleen de eerste startrij vrije doorgang en de rest van het veld werd erdoor benadeeld. Na 3 km wedstrijd keken de eerste achtervolgers al tegen een achterstand van 30 seconden aan.
8 september 2018 19:01
Straks gaat hij ook nog baanwielrennen, en rijdt hij tevens het werelduurrecord van Wiggins aan gort. Ga alstublieft rijden op de weg , waar de meeste wielrenfans jou het liefst zien.
    8 september 2018 19:27
    Hou toch op met zeuren
    9 september 2018 00:21
    En wat heeft MvdP met de meeste fans? Ja idd, niks dus.
8 september 2018 19:42
@ fast. De start strook is ekend onwaardig. Te snel te smal.
MvdP was de sterkste vandaag, maar dat blijkt niet uit de uitslag.
Volgend seizoen Schurter maar elke vrijdag én zondag er af rijden.
    8 september 2018 20:05
    Mathieu was absoluut niet de sterkste. Nino Schurter stak er gewoon zoals altijd weer bovenuit en was ook wereldkampioen geworden als Mathieu een betere start had gehad. Plek 2 was misschien wel haalbaar geweest. Mathieu moet beter gaan klimmen wil hij meer kans gaan maken. Maar het blijft fenomenaal wat hij allemaal op de weg, mtb en in het veld laat zien!
8 september 2018 20:02
Veelbelovende WK-uitslag. Degenen die vinden dat hij op de weg moet gaan rijden: dat doet hij toch al?
8 september 2018 20:43
Lionel Gesink mee eens. Schurter klasse apart. Van der Poel verloor telkens iets op die klim. Maar had dan ook een inhaalrace achter de rug. Maar had het gevoel dat Schurter steeds overschot had. Maar poeh was wel zwaar, zeg. Al volg ik het MTB niet zo.
8 september 2018 21:36
Misschien moet VDP en paar kilo kwijtraken om beter te gaan klimmen.
8 september 2018 22:04
MvdP verliest op de down hill stukken. Dat komt goed, daar wordt op getraind.
Niemand rijdt zo hard een bult op als MvdP. Kijk anders de vorige race, de vrijdag race nog een keer.
8 september 2018 22:20
Mathieu verliest niks in de downhillstukken, maar net bergop. Zijn verzetje is telkens te klein. Schurter trapt de grote molen bergop en maakt meters. VdP lijkt dikwijls stil te staan. Niet op de korte intervalklimmetjes, maar wel op de langere beklimmingen, zoals de lange wegklim in Lenzerheide.
8 september 2018 23:37
MvdP is toch veel zwaarder dan die Zwitser? Dan moet je wel HEEL VEEL meer vermogen trappen als MvdP zjnde...
    9 september 2018 00:39
    Mvdp 75 kg
    Schurter 66 kg

    Kortom, Nino hoeft veeeeel minder W te leveren bergop. En heeft voordeel van het veel kleiner zijn (wendbaarder)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.