Van der Poel na EK-goud: “Het duurde even om mijn ritme terug te vinden”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 28 juli 2019 om 16:49

Van der Poel na EK-goud: “Het duurde even om mijn ritme terug te vinden”

Mathieu van der Poel pakte met overmacht de Europese titel mountainbike in Brno, maar hij moest zich vroeg herpakken na een valpartij in de eerste ronde. “Het duurde even om mijn ritme terug te vinden”, zegt Van der Poel na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dit was een van mijn doelen dit jaar op de mountainbike”, geeft de Nederlander aan. “Dit parcours was iets voor mij. Ik begon ook goed, maar ik viel en het duurde even om mijn ritme terug te vinden. Ik ging iets te enthousiast de afdaling in. Gelukkig was het zonder gevolgen en was ik snel terug vooraan.”

“Twee weken terug in Les Gets was het helemaal niet goed, maar ik wist dat dat door de hoogtestage kwam. We zijn rustig gebleven blijven werken. Ik voelde dat ik beter en beter werd, dus daarom had ik vandaag een goede dag”, oordeelt hij. “Makkelijk was het zeker niet. Ik heb mij nooit zeker gevoeld, maar ik ben heel blij en trots dat ik het waar heb gemaakt.”

Van der Poel is nog niet klaar in het mountainbiken voor dit seizoen. Hij rijdt nog de Wereldbekers in Val di Sole (4 augustus) en Lenzerheide (11 augustus). “Daarna ga ik terug naar de weg, waar mijn volgende doel het WK in Yorkshire is”, aldus Van der Poel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.