Van der Poel na evenaren record Nys: “Nys evenaren is een eer voor mij”
foto: Cor Vos
zaterdag 16 februari 2019 om 17:06

Van der Poel na evenaren record Nys: “Nys evenaren is een eer voor mij”

Mathieu van der Poel leverde zaterdag een unieke prestatie af door het record van Sven Nys, namelijk het winnen van alle Superprestige-manches, te evenaren. “Het is een eer voor mij om het record van Nys te evenaren”, verkondigde de wereldkampioen in het flashinterview na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Ik ben blij”, vertelt de Nederlander, die nog even ten val kwam. “Het was best wel lastige wedstrijd door de lange zandstrook. Die zandbak lag op zichzelf al moeilijk genoeg, dus ik vond het niet nodig dat ze deze voor de rit nog eens gingen omploegen. Maar ik ga mijn val daar niet op steken, die was mijn eigen fout. Ik kwam iets te onstuimig aanrijden.”

Van der Poel kwam deze week terug van een skivakantie, maar merkte niet dat zijn vormpeil tijdens de vakantie gedaald was. “Ik ben er zeker geen conditie door verloren, misschien aanvankelijk was de souplesse wel wat minder. Maar ik had zeker nog genoeg krachten in de benen. In de slotronde kwam Vanthourenhout snel dichter, maar ik heb de situatie altijd onder controle gehad”, sluit de veldrijder van Corendon-Circus af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.