Van der Poel na inzinking: “Geen fouten gemaakt met voeding, was gewoon op”

zondag 29 september 2019 om 18:30
Video

Mathieu van der Poel leek klaar om de eerste Nederlandse wereldkampioen te worden sinds Joop Zoetemelk, maar de topfavoriet kwam in de slotronde de man met de hamer tegen. “Ik voelde me vrij goed, tot het opeens niet meer ging”, is Van der Poel duidelijk.

Van der Poel leek de koers onder controle te hebben, nadat hij samen met Matteo Trentin de oversteek wist te maken naar drie vluchters: Gianni Moscon, Stefan Küng en de latere wereldkampioen Mads Pedersen. Met nog ruim tien kilometer te gaan ging plots het licht uit bij de Nederlander, die alles en iedereen moest laten rijden.

Van der Poel wist de wedstrijd nog wel uit te rijden, maar de alleskunner van Corendon-Circus wist Nederland niet de eerste wereldtitel te bezorgen sinds 1985. “Het is jammer, maar ik kan mezelf niks verwijten. Ik heb geen fouten gemaakt met eten en drinken, het was gewoon op. Het was een soort klop. Ik heb ook niet echt een verklaring”, is de renner eerlijk.

“Ik wilde mijn eerste WK bij de profs uitrijden” 
“Ik kon plots geen trap meer doen. Ik moest dan ook lossen en op mijn eigen tempo verder rijden. De voorlaatste ronde deed al flink pijn, maar die inzinking was toch onverwacht. Het was daarna nog vrij lang tot de finish, maar ik wilde mijn eerste WK bij de profs uitrijden”, aldus Van der Poel, die als 43e over de streep kwam, op bijna elf minuten.

En toch is de Nederlander tevreden over zijn wedstrijd. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik heb een goede koers gereden. Ik heb geen fouten gemaakt en ik was mee met de goede groep. Ik kom hier wel redelijk snel overheen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.