Van der Poel na sterke tijdrit: “Goede indicatie richting WK”

Van der Poel na sterke tijdrit: “Goede indicatie richting WK”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel reed vandaag in de Tour of Britain zijn eerste tijdrit sinds mei 2018, toen hij tweede werd in de proloog van de Boucles de la Mayenne. De renner van Corendon-Circus wist echter wel ‘gewoon’ de leiderstrui te veroveren van Matteo Trentin. “Met de wereldkampioenschappen in het verschiet is een lastige tijdrit een goede indicatie”, aldus Van der Poel.

Van der Poel moest de ritzege laten aan de jonge Italiaan Edoardo Affini, maar de Nederlander klokte wel de zesde tijd in start- en finishplaats Pershore. “Het was al lang geleden dat ik nog eens een tijdrit had gereden. Mijn benen voelden vandaag echter goed. Ik hoop morgen ook op een goede dag”, aldus de nieuwe leider.

Het beloven nog twee spannende dagen te worden in de Tour of Britain, aangezien het verschil tussen Van der Poel en uitdager Matteo Trentin slechts zes seconden is. “We zitten heel dicht bij elkaar in de strijd om de eindzege. Hij heeft al bewezen heel snel te zijn in de strijd om bonificatieseconden. Het zal een mooi gevecht worden.”

Ook morgen zijn er weer bonificatieseconden te verdienen aan de streep, maar het grote voordeel voor Van der Poel: de laatste honderden meters in Burton Dassett Country Park lopen omhoog. “Het schijnt dat de finish weer heuvelop is en dat ligt me wel. Ik ga mijn best doen om weer vooraan mee te doen.”

“We hebben deze week al bewezen een sterke ploeg te hebben. We zijn in staat om de wedstrijd te controleren. Ik heb vertrouwen in morgen, al zal het afhangen van de benen. Maar als ik me goed voel, zal ik het altijd proberen”, zo besluit Van der Poel.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.