zondag 31 maart 2019 om 17:15

Van der Poel na vierde plaats: “Over die sprint kan ik blijven nadenken”

Video Mathieu van der Poel luisterde zijn WorldTour-debuut op met een vierde plaats in Gent-Wevelgem. Toch zal de Nederlands kampioen met gemengde gevoelens terugkijken op zijn spurt. “Ik kom twee keer vast te zitten in de sprint. Dat is mijn eigen fout”, zo erkent hij na afloop aan Sporza.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Van der Poel reed een zeer attente koers. Zo wist hij zich voorin te handhaven, toen het peloton in verschillende stukken brak door de aanwezige wind. “Ik ben wel tevreden over mijn koers”, aldus de renner van Corendon-Circus, die onderweg wel heeft afgezien. “Ik heb dit nog niet vaak meegemaakt.”

“Mijn wattages sprongen echt de hoogte in”, aldus de Nederlander, die nét geen podiumplaats wist te veroveren. “Er had meer ingezeten”, zo is hij stellig. “Er was echter geen ruimte. Ik kom uiteindelijk twee keer vast te zitten in de sprint, waardoor ik moet inhouden. Zo verloor ik mijn snelheid.”

Topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen?
Toch kan Van der Poel terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Maar is hij ook meteen een van de voornaamste kanshebbers voor de Ronde van Vlaanderen? “Het is logisch dat Wout van Aert een grotere favoriet is voor de Ronde. Ik moest op de Kemmelberg passen toen hij en Stybar versnelden”, stelt hij eerlijk.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
31 maart 2019 19:15
Kleiner verzet draaien op hellingen zoals de Kemmelberg , op trainen zoals Lance Armstrong dat gedaan heeft .. Volgend jaar volg je iedereen op elke heuvel .

Om te reageren moet je ingelogd zijn.