Mathieu van der Poel voelde zich niet super: “Maar de sterkste wint op zo’n klim”
foto: Cor Vos
woensdag 14 september 2022 om 18:02

Mathieu van der Poel voelde zich niet super: “Maar de sterkste wint op zo’n klim”

Mathieu van der Poel heeft in de GP de Wallonie zijn visitekaartje afgegeven richting het WK wielrennen. De Nederlandse kopman van Alpecin-Deceuninck was de beste in de sprint van het overgebleven peloton. “Ik ben heel blij, maar voelde me eigenlijk de hele dag niet super”, zei hij na afloop in het flashinterview.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel hield zich onderweg rustig en wachtte tot op de Citadel van Namen, waar de finish lag. Vlak voor die klim probeerde hij nog wel mee te schuiven in een ontsnapping, maar toen werd hij meteen gecounterd door Biniam Girmay, zijn grootste concurrent in de GP de Wallonie.

Op de Citadel van Namen leek MVDP zich in dienst te stellen van ploegmaat Jasper Philipsen. “Ik wilde eigenlijk de sprint voor Jasper aantrekken, maar hij voelde zich ook niet helemaal 100%, denk ik”, aldus Van der Poel. “Ik heb toen het laatste gaatje gedicht (op de weggereden Dylan Teuns en Gonzalo Serrano, red.) en ben beginnen sprinten. Ik zag niemand in mijn wiel en kon gelukkig mijn sprint doortrekken tot de finish.”

Op de erelijst is Van der Poel de opvolger van Danny Nelissen, die in 1992 de laatste Nederlander was die de GP de Wallonie won. “Ik wist niet dat het zo lang geleden was dat een Nederlander hier won”, lacht de winnaar van 2022. “Ik hou van deze aankomsten. Het team heeft veel gewerkt vandaag, dus ik ben blij dat ik het kan afmaken. Het was echt wel een zware koers. Uiteindelijk wint na zo’n beklimming echt wel de sterkste in koers, en ik ben blij dat ik dat was.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.