Van der Poel nog niet in topvorm: “Heb zulke etappes nodig om beter te worden”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 9 maart 2023 om 16:07

Van der Poel nog niet in topvorm: “Heb zulke etappes nodig om beter te worden”

Mathieu van der Poel werd vooraf opgeschreven als een van de favorieten voor de vierde etappe van Tirreno-Adriatico, maar de Nederlander kwam er niet aan te pas. Hij moest op de helling in de lokale ronde meermaals passen. “Ik was niet zo goed vandaag”, gaf MVDP na afloop toe bij Cycling Pro Net.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was duidelijk dat ik moeite met het tempo had”, vervolgde de renner van Alpecin-Deceuninck. “Het was een heel zware finish, misschien wat te zwaar. Ik had duidelijk niet de beste benen, maar ik heb zulke etappes nodig om beter te worden.”

Van der Poel erkende dat hij nog niet in zijn beste vorm is. “Maar we zijn hier om de vorm aan te scherpen. Ik was de laatste twee dagen goed, maar vandaag was een beetje minder, maar we zullen morgen weer zien. Er komen nog een paar zware etappes aan. Mijn doelen liggen na de Tirreno.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.