Mathieu van der Poel ook ongenaakbaar in Loenhout
Foto: Sportfoto.nl - Orange Pictures
donderdag 28 december 2017 om 16:02

Mathieu van der Poel ook ongenaakbaar in Loenhout

Mathieu van der Poel heeft in Loenhout een nieuwe overwinning op zijn palmares bijgeschreven. De Europees kampioen reed iets voor de helft van de cross weg bij Wout van Aert en Toon Aerts.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert en Sweeck proberen het
Wout van Aert, vandaag aan het werk in eigen streek, had zich duidelijk niet laten ontmoedigen door zijn nederlaag in Heusden-Zolder. De wereldkampioen ging razendsnel van start en sloeg in de eerste loopzone zelfs een klein gaatje. De verrassing van Zolder, Laurens Sweeck, nam de handschoen op en ging met Van Aert op pad. Daarachter had Europees kampioen Mathieu van der Poel zich na een iets mindere start herpakt. In geen tijd dichtte hij het kleine kloofje, met een tal van renners in zijn wiel.

Van der Poel stelt orde op zaken
In ronde drie ging Van der Poel voor het eerst naar de leiding. Het tempo lag duidelijk hoger dan in de voorgaande ronden, maar desondanks haakten Wout van Aert, Michael Vanthourenhout en Toon Aerts hun wagonnetje aan. Op de lange asfaltstrook richting aankomst viel het wat stil, en zo konden ook Corné van Kessel en Tim Merlier even terugkomen. Niet voor lang, want maar enkele ogenblikken later besloot Van der Poel om het tempo écht op te trekken. Ditmaal was niemand in staat om aan te pikken.

Vanthourenhout, Aerts en Merlier hadden zich bovendien tussen Van der Poel en zijn grootste opponent Van Aert gewrongen, waardoor die laatste al op een gaatje van tien seconden zat voordat hij goed en wel aan zijn achtervolging kon beginnen. Ronde per ronde deed de Europees kampioen daar een vijftal seconden bij, waardoor het verschil aan de aankomst liefst 35 seconden bedroeg. De régionale de l’étape, voormalig Europees kampioen Toon Aerts, volgde een minuut later als derde.

Rotdag voor Lars van der Haar
De grote verliezer van vandaag was misschien wel Lars van der Haar. De tweevoudige winnaar van de wereldbeker had zijn start gemist en vond vandaag in Loenhout een parcours dat hem niet op het lijf geschreven was. In het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee viel hij terug van twee naar zes.

DVV Verzekeringen Trofee 2017-2018
Uitslag manche 6: Loenhout

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon)
2. flag-be Wout van Aert (Crelan-Charles) op 35s
3. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) op 1m00s
4. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles) op 1m32s
5. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games) op 1m35s
6. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 2m00s
7. flag-be Tom Meeusen (Beobank-Corendon) op 2m06s
8. flag-be Daan Soete (Telenet-Fidea Lions) op 2m07s
9. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-Betfirst) op 2m33s
10. flag-be Wietse Bosmans (ERA-Circus) op 2m40s

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
28 december 2017 16:08
Leuk voor 'm. Jammer dat hij het voorlopig niet serieus op de weg gaat proberen.
28 december 2017 16:15
Er was wat commentaar op het commentaar van de Belgen, dat hebben ze dan vandaag ruimschoots goed gemaakt. VDP de hemel in geprezen.
28 december 2017 16:16
Grappig momentje gevangen in één beeld: MvdP springt over de brug en een agent trekt een fles uit de handen van een toeschouwer.
28 december 2017 16:16
Niets aan te doen, voor helemaal niemand. Wat een klasse en ambitie. Zou hem graag in de klassiekers willen zien. Hij zou meedoen om de winst, zeker weten.
28 december 2017 16:26
DGM: Dat zou zomaar kunnen. Volgens Tankink kan VdP best hard doortrekken.
Vanaf 8:28:
http://sporza.be/cm/sporza/videozone/programmas/Extra_Time_Koers/2.49229
28 december 2017 16:26
Wat een internationalisering van de sport...
Komaan Boros en Orts!
28 december 2017 16:43
Rijdt 50 minuten aan amper 80%. Makkie.
28 december 2017 16:46
Weer net zo makkelijk. Klasbak.
28 december 2017 16:47
Ongenaakbaar en wat een klasse , dikke proficiat voor Mathieu van der Poel.
Michel Wuyts en Paul Herygers met uitstekend commentaar en heel veel respect voor Wout van Aert die het toch maar telkens op weet te brengen om tot het gaatje en verder te blijven gaan met de wetenschap dat Mathieu nagenoeg elke wedstrijd zo’n 20 tot 30 seconden rapper rijdt, Wout , ook voor jou dikke proficiat.
28 december 2017 17:19
@Urban Steel
Zoals ik eergisteren ook al beschreef,hier heb ik ook veel respect voor.Ben het in deze helemaal met je eens.Wout heeft een sterk karakter.
28 december 2017 17:31
PR zou hem zeker liggen omdat ie na vijf uur koers nog een uur aan 95% kan rijden als geen ander, de eerste 200 kan ie aan 80% afraffelen maar zou in een klap het hele weg rennen belachelijk maken omdat de rest nog worstelt met de vorm.
28 december 2017 17:31
Als fan van van der Poel en de wielercross in het algemeen voel ik toch ook veel sympathie en respect voor van Aert. Het wordt een beetje sneu voor Wout op deze manier. Knap hoe hij mentaal overeind blijft. Hoop dat Wout dit jaar nog eens wint.
28 december 2017 17:35
Las van der Haar is zo te zien de vorm behoorlijk kwijt.
28 december 2017 17:47
@Eric T ..... waarschijnlijk wint van Aert morgen, geen klassements cross en het is nog druk zat komende dagen. Reken op een freewheelende VdP
28 december 2017 19:07
Je komt bijna superlatieven tekort om de overmacht en suprematie van VDP te beschrijven.
Even leek het spannend te worden maar hij koos voor een rustige start, daarna reed hij gewoon weg met een kleine versnelling, een demarrage kon je het niet noemen.
Zijn twintigste zege dit jaar, de teller zal nog verder oplopen.
Moet zeer frustrerend zijn voor van Aert die niet slecht rijdt, maar VDP is gewoon beter.
28 december 2017 19:57
Eric T, ik snap zeker wat je bedoelt en ben het deels met je eens. Wanneer ik echter terug denk aan het gedrag van Van Aert vorig jaar (o.a. denigrerend omkijken op de streep) en de dikke nek van zijn coach Albert, gun ik hem eigenlijk nog behoorlijk wat flinke nederlagen voor eigen volk in ‘gestolen’ wk trui. Wout moet zijn plaats leren kennen.
28 december 2017 20:05
Die Van Der Poel is zijn beste jaren aan het verspillen in het veld en de MTB, terwijl de weg zoveel belangrijker is. Hij zal dit achteraf nog beklagen en vader Adrie weet dit.
28 december 2017 20:09
@DeGroteMolen Je reactie heeft iets van de rentestand van dit moment: beneden peil.
28 december 2017 20:10
@yo-eddy VDP doet alleen met Sinterklaas aan cadeaus
28 december 2017 20:12
Onzin Max! Deze keuze maakt hij in eerste instantie geheel zelf en op zijn eigen gevoel, jammer dat hij zich voor jou moet verantwoorden voor deze keuze net zoals hij zich van de Vlaamse commentatoren moest verantwoorden rond zijn ziekte tussen namen en zolder. Die jongen heeft maar een doel en das die olympische titel mtb cross country in Tokio. Als hij dan nog een paar wk titels op de cx mee pakt is dat natuurlijk mooi want dat verdient deze klasbak uiteraard.
28 december 2017 20:23
@Max1 ... ik ga de komende jaren genieten van VdP .... en in 2020 is hij 25 ...... dus misschien krijg jij je lolletje ook nog ;)
28 december 2017 20:49
Ik heb het gevoel dat het seizoen nou echt begonnen is ( sporza )
29 december 2017 08:34
Een update nav de bloedwaarden van van der Haar is wel zo netjes.
29 december 2017 09:09
Nou ik ben het met een paar genoemde schrijvers eens over het commentaar
en het lovend commentaar over Mathieu.
Maar eerlijk wat moesten ze anders het was toch een one man show.
Maar toch was er iets waar ik een opmerking wil maken, en wel tijdens de race
werd de ploegleider van Wout , Niels Albert gevraagd over de race,
ja zei deze" Wout zat in 5de positie toen Mathieu wegsprong dat was niet
goed anders had Wout wel in het wiel van Mathieu gezeten en dan had hij het
nog willen zien"
Na de race werd dit ook aan Wout gevraagd, en hij zei toen dat was het niet,
ook al had hij in het wiel gezeten dan had hij hem niet kunnen bijhouden"
Ik zeg het bij deze ik heb heel veel bewondering voor Wout om zijn eerlijke
analyses na iedere wedstrijd, en dat die nederlagen als wereldkampioen hard
aankomen, maar dan nog als een grote man zo een eerlijke uitspraken doen.
Mathieu en Wout hebben heel veel respect voor elkaar.
29 december 2017 09:13
Juist @ Marehoek. Die WvA is een hele fijne goede vent. Kun je dr altijd bij hebben in de cross en nooit te beroerd om de hand in eigen boezem te steken. Hopelijk wint hij nog wat moois dit seizoen, tegen MvdP.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.