Van der Poel over afwezigheid in Roubaix: “Nu heb ik iets om volgend jaar naar uit te kijken”
foto: Cor Vos
zaterdag 13 april 2019 om 08:42

Van der Poel over afwezigheid in Roubaix: “Nu heb ik iets om volgend jaar naar uit te kijken”

Mathieu van der Poel is dit jaar de grote afwezige in Parijs-Roubaix. Na zijn vierde plaats in de Ronde van Vlaanderen zou hij ook zondag tot de favorieten behoren, maar zijn ploeg Corendon-Circus besloot al in een vroeg stadium om niet te starten.

Het team was welkom in Parijs-Roubaix, maar bedankte. “We wilden het programma van Mathieu niet overladen”, legt sportief manager Christoph Roodhooft uit aan Het Nieuwsblad. “We moeten niet vergeten dat Mathieu al een heel cross-seizoen achter de rug heeft. Daarom is dit vrij weekend meer dan welkom. Soms moet je een beetje doseren. Je kan Mathieu overal laten starten, maar dan maak je er kanonnen­vlees van. Dan zegt iedereen straks dat we hem de nek hebben omgewrongen. Wie is daarmee geholpen?”, vraagt hij zich af.

Van der Poel richt zich nu op de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. “In onze beslissing heeft meegespeeld dat in Roubaix pech een grotere rol speelt”, aldus Roodhooft. “Terwijl de Brabantse Pijl of de Amstel iets meer zekerheid geeft. Wie daar écht goed is, zal haast automatisch in de prijzen rijden.”

Van der Poel kan zelf heel goed leven met de keuze. “Het is niet omdat je vierde wordt in de Ronde dat je dat automatisch overdoet in Roubaix”, denkt hij. “Ik vind het ook wel mooi dat ik als Nederlands kampioen in de Amstel kan starten. Als we er Roubaix toch hadden bijgepakt, hadden we ons daar nooit voor de volle honderd procent op kunnen voorbereiden. Dat wilde ik zelf ook niet. Daarom heb ik echt wel vrede met dit programma. En ik vind het ook wel leuk dat ik zo nog iets heb waar ik volgend jaar naar kan uitkijken.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
13 april 2019 09:58
Geen goed idee .. Nu is hij in vorm, mss volgend jaar ziek of gevallen of ..
En P-R rijden moet altíjd een wedstrijd zijn om naar uit te zien, zeker voor MVDP
En als monsieur P-R Roger de Vlaeminck één renner het gunt om die fakkel en titel over te nemen, dan is het MVDP

Om te reageren moet je ingelogd zijn.