Van der Poel over zijn opvolger: “Terpstra is een heel grote”
foto: Sirotti
zondag 1 april 2018 om 18:42

Van der Poel over zijn opvolger: “Terpstra is een heel grote”

Adrie van der Poel heeft na 32 jaar eindelijk een opvolger als Nederlandse winnaar van de Ronde van Vlaanderen. Niki Terpstra soleerde vandaag naar de overwinning in de 102e editie van de Hoogmis. “Ja, we hebben er lang op moeten wachten”, zegt de inmiddels 58-jarige Van der Poel tegen het AD. “Dikverdiend.”

“Terpstra is een heel grote”, zegt Van der Poel over de Noord-Hollander, die na Parijs-Roubaix (2014) opnieuw een monumentale zege boekt. “Ook door de manier waarop hij zijn koersen wint. Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Jan Raas, Gerrie Knetemann en Jan Janssen staan aan de top van de Nederlandse wielergeschiedenis. Daaronder volgt een groepje en daar horen Niki en ik zelf bij.”

Van der Poel ziet de overwinning van zijn landgenoot niet als een verrassing, mede doordat hij al lang deel uitmaakt van de Quick-Step-ploeg. “Terpstra rijdt in deze weken al jaren om de hoofdprijs. Hij voelt zich daar goed, kent het systeem en weet dat hij zijn kansen krijgt als hij zich de rest van het jaar opoffert. Dat is een mooie compromis.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
1 april 2018 19:15
Heeft ie niks over ademen gezegd? ;)
1 april 2018 19:25
Alweer 32 jaar geleden. Blijkt wel hoe moeilijk deze koers is om te winnen tussen al die Flandrien specialisten. De opleiding van ndl wielrenners is de laatste jaren toch vooral gericht op het ronderennen. Die eigengereide Terpstra is een echte "Noord Hollandse" Flandrien.
1 april 2018 19:40
Knetemann?!?
Sorry Adrie, maar jij en Niki zijn wat mij betreft grotere renners dan Gerrie, en Tom is dat ook. Ook al is Gerrie WK geworden...
1 april 2018 19:49
Anders google je eerst even iemand zijn palmares....
1 april 2018 21:36
Gerrie staat op welke plek in de pcs-ranking? O ja...
1 april 2018 22:15
@assen 10 etappes in de Tour, 2x AGR, WK, Parijs-Nice, etappes in vele verschillende etappekoersen, etc...
2 april 2018 07:53
Het is allemaal logica als je de koers leest. Terpstra is top anders achterhaalt hij die drie niet. Ook Pedersen is groots , maar houdt stand omdat niemand met Sagan naar de finish durft. Sagan heeft echter geen topvorm, en de andere favoriet Avermaet ook niet. Dan ontstaat er te snel passiviteit in de achtervolgende groep. Dat zag je al toen Nibali met Terpstra demarreerde. Knechten als Oss moesten het doen, maar die was toen al op.
2 april 2018 22:09
@Lalsacien
Etappes in de Tour, die zijn voor mij weinig waard. Van Poppel won er ook 9? Is hij dan ook zo'n goed rijder? Of Kittel? Nee, vind ik van niet.
AGR in die tijd stelde nauwelijks een ruk voor. Knetemann was een goed en leep tijdrijder. Enige waar ik warm van wordt op zijn palmares is WK.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.