Van der Poel reageert op De Vlaeminck: “Ik train om te winnen, niet om het spannend te maken”

Door , zondag 18 november 2018 om 18:30

foto: Photopress.be

Beleefde jongen, die Mathieu van der Poel. Toen we hem vroegen wat hij vond van de commentaar van Roger De Vlaeminck, probeerde hij zowaar wat begrip op te brengen. “Ach, ik snap de reactie wel een beetje. Maar ik train om te winnen, niet om het spannend te maken. Als je op drie ronden van het einde lek rijdt, gaan ze ook niet wachten, zegt onze pa altijd.”


Je bent nu echt op je best, zeg je zelf. Heb je bewust naar deze periode toegewerkt?

“Nee, eigenlijk niet. Ik ben niet zo bezig met pieken. Ik begin elk jaar opnieuw met hetzelfde doel: een zo constant mogelijk seizoen rijden. Eind september, begin oktober merkte ik wel dat het nog iets beter kon. Dat heb ik toen ook gezegd. Ondertussen benader ik inderdaad wel mijn beste niveau.”

Na volgend weekend trek je naar Spanje. Vat je die stage aan met een ander doel dan andere jaren?

“Toch wel, hé. Deze keer wordt het vooral een oefenkamp in functie van het voorjaar op de weg. Het wordt al een iets langere stage dan normaal, exact achttien dagen. Bovendien zal de nadruk op langere duurtrainingen liggen. Normaal beperk ik die op stage tot vier uur maximum. Dat zal nu richting de zes uur gaan. Kwestie van de afstand richting het voorjaar nog meer in de benen te krijgen.”

Kan dat negatieve gevolgen hebben op jouw decembermaand in het veld?

“Volgens mij zal het net beter gaan. Het is immers al een hele tijd geleden dat ik nog een fatsoenlijke duurtraining heb gedaan. Het zal me goed doen, denk ik.”

Weet je al wanneer je een punt zet achter jouw veldritseizoen?

“Na het WK in Bogense ga ik in principe nog twee weken door. De Brico Cross in Hulst op 17 februari wordt mijn laatste cross van het winterseizoen.”

Ligt je voorjaarsprogramma al vast?

“In grote lijnen wel, al zijn we met de ploeg uiteraard een beetje afhankelijk van het krijgen van wildcards in de echte topkoersen. Maar ik kan voorlopig mijn programma nog niet kwijt. Dat laat ik over aan de ploegleiding.”

Nog even terug naar vandaag. Roger De Vlaeminck vindt dat je de koers wat spannender moet maken. Ook Klaas Vantornout vertelde eerder al iets in die richting.

“Wat wil je dat ik daar op antwoord? Ik probeer hen te begrijpen, maar dat is een manier van koersen die me gewoon niet ligt. Daarnaast denk ik aan wat onze pa zegt. ‘Als je op drie ronden van het einde lek rijdt, zal de concurrentie ook niet wachten’. Kijk, ik train zo hard mogelijk tijdens de week. Dat doe ik niet om het spannend te maken, maar om te winnen. Ik denk trouwens dat 90 procent hetzelfde zou doen als ik.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

horsm 18 november 2018 om 22:52

Het is ook wel opvallend dit weekend: zes crossen, zes Nederlandse overwinningen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.