Van der Poel schiet uit klikpedaal in sprint: “Dat is wel een teleurstelling”
foto: Cor Vos
dinsdag 27 december 2022 om 16:45

Van der Poel schiet uit klikpedaal in sprint: “Dat is wel een teleurstelling”

Mathieu van der Poel vocht vandaag in de Superprestige van Heusden-Zolder opnieuw een bloedstollend duel uit met zijn eeuwige rivaal Wout van Aert. Een sprint moest uiteindelijk de beslissing brengen, maar Van der Poel schoot in volle sprint uit zijn klikpedaal en was zo plots kansloos voor de overwinning.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel en Van Aert waren outstanding op de snelle omloop in Heusden-Zolder. De twee kemphanen wisten zich in de openingsronde al af te scheiden, en vochten vervolgens een gedenkwaardig duel uit. “Ik probeerde op het laatste technische deel het verschil te maken, maar dat lukte niet. We waren aan elkaar gewaagd. Het kwam vervolgens aan op een sprint”, blikt de Nederlander terug op de cross.

Furieuze start
Van der Poel ging in de openingsfase als een bezetene tekeer en alleen Van Aert bleek in staat om te volgen. “Ik wilde niet met een te grote groep op pad gaan. Als je dan Wout meekrijgt, weet je dat je weg bent voor de rest van de cross. Het is in Zolder moeilijk om iemand uit het wiel te rijden die gelijkwaardig is.”

“Ik heb tijdens de cross wel één of twee keer geprobeerd om druk te zetten, maar wist het verschil niet te maken. Ik wilde er eerst een lange sprint van maken, maar het werd uiteindelijk een korte sprint. Jammer genoeg schiet ik in de sprint uit mijn pedaal. Dat is wel een teleurstelling, dat ik de kans niet kreeg om te sprinten. Het is jammer, op naar morgen.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
28 december 2022 14:21
Was mooi om te zien gisteren. Beide heren zijn aan elkaar gewaagd.
Uit de pedaal schieten is toch wel een domper een eerlijke eindsprint.
Ex eekwo was mooi geweest, maar het is niet anders. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Was in ieder geval goed voor MvdP dat ie niet in volle kracht met z'n fiets nog ergens de hekken in stuurde, en erger was voorzien. Ook met die uitwijkmanoeuvre kan ie vandaag nog spierpijn overhouden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.