Van der Poel sprint naar zege en leiderstrui in Boucles de la Mayenne
foto: Orange Pictures - Sportfoto
vrijdag 1 juni 2018 om 17:12

Van der Poel sprint naar zege en leiderstrui in Boucles de la Mayenne

De eerste rit in lijn van de Boucles de la Mayenne is een prooi geworden voor Mathieu van der Poel. De Nederlandse alleskunner van Corendon-Circus spurtte naar de dagwinst na een nerveuze finale, voor Marc Sarreau (Groupama-FDJ) en Max Kanter (Sunweb Development). Hij neemt en passant ook de leiderstrui over van Dorian Godon, die werd opgehouden door een val.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vijfkoppige vluchtgroep zoekt avontuur op, Cosnefroy gaat solo
De renners hadden er duidelijk zin in, want pas na een vlammend openingsuur wist zich een kopgroep van vier renners af te scheiden. Crosser Gianni Vermeersch kreeg Fransman Yohann Gène, Uruguayaan Mauricio Moreira en zijn landgenoot Thomas Joseph met zich mee. Even later wist ook de jonge Fransman Benoit Cosnefroy aan te sluiten.

De vijf vluchters reden al snel een voorgift van ruim twee minuten bijeen, waardoor Cosnefroy – de nummer vijf in de stand – zich lang virtueel leider mocht noemen. Al snel bleek de AG2R La Mondiale-renner de sterkste vooraan, waardoor hij met nog zestig kilometer te gaan besloot om solo te gaan. Het was echter Cofidis – in dienst van hun sprinter en enfant terrible Nacer Bouhanni – dat de touwtjes strak in handen had.

Verschillende initiatieven onschadelijk gemaakt, ‘VdP’ wint nerveuze finale
Cosnefroy bleek zijn pijlen echter verschoten te hebben, want hij werd ingerekend én achtergelaten door Vermeersch, Gène en Joseph. Niet veel later moest Joseph zijn twee medevluchters laten gaan, waarna hij opgeslokt werd door een achtervolgende groep bestaande uit Simon Sellier, Francesco Bettini, Clément Chevrier, Tanguy Turgis, Franck Bonnamour en Joseph Areruya.

De verschillende aanvalspogingen werden echter onschadelijk gemaakt, waardoor een compacte groep naar de finale reed. Verschillende renners kwamen in aanraking met het asfalt, waaronder sprinter én man in vorm Jon Aberasturi. Ook leider Dorian Godon werd opgehouden in het geweld, waardoor hij gedwongen werd tot een ziedende achtervolging.

De Fransman Kevin Le Cunff had duidelijk geen boodschap aan de besognes van zijn landgenoot, en koos met nog zeven kilometer te gaan het hazenpad; vier kilometer later was zijn liedje echter uitgezongen. Wat volgde was een groepssprint, van waaruit Van der Poel zich de snelste toonde.

RIDE Magazine
41 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2018 17:13
Ach, waarom niet.
1 juni 2018 17:14
Hij is er toch... kan je net zo goed even een overwinning meepakken.... wat een coureur
1 juni 2018 17:15
die gast is niet normaal....
1 juni 2018 17:17
Dat mag men van sommige deskundigen hier niet zeggen, maar o wat spijtig, dat hij zich niet echt op de weg gaat richten en dat mountainbiken een beetje voor de lol er bij blijft doen.
1 juni 2018 17:18
@ liefhebbers, moest het een Brit zijn,dan werd hier wat gepuft...
1 juni 2018 17:19
Een gelukje dat Bouhanni en Aberasturi uitgeschakeld waren, maar de overmacht was er wel.
1 juni 2018 17:20
@Eddy hold your horses, het niveau is hier iets lager dan in de giro en mathieu is niet traag in de sprint...
1 juni 2018 17:20
@adrianus je mag het best zeggen, ik vind het ook jammer... maar daarom kan je zijn keuze nog wel respecteren.
1 juni 2018 17:23
Wel geluk gehad dat Kanter de deur opende.
1 juni 2018 17:24
En dan moet hij de mountenbike laten staan om twee weken rustig aan te doen.
Ach, dan gaan we de weg toch op!
Ook daar zijn overwinningen te vieren. Dus waarom niet.
Niet normaal. Hier gaan we op de weg ook nog veel van horen.
1 juni 2018 17:25
@rahimns
Auw, die ik vind doet zeer aan mn ogen.
1 juni 2018 17:26
Ach, in veldrijden en MTB is hij al wereldtop, hij zal vanzelf ook willen weten hoever hij op de weg kan komen. Die overstap komt wel zodra bepaalde klussen op veld en MTB geklaard zijn...
1 juni 2018 17:29
@reusjen even uitspoelen met wat water... komt vanzelf wel weer goed ;)
1 juni 2018 17:29
@rahims, natuurlijk respecteer ik zijn keuze, maar het wegwielrennen boeit de meeste echte wielerliefhebbers toch het meest, daarom o zo jammer, dat deze sympathieke klasbak nog zo lang niet te zien zal zijn in de grote koersen, waar hij ook nu al ongetwijfeld voor de podiumplaatsen zou mee doen, zo veel talent, strijdlust en koersinzicht.
1 juni 2018 17:32
@liefhebbertje

Zijn nou ook niet de meest bekende mannen die hij hier verslaat
1 juni 2018 17:32
Best sterk voor een mountainbikende veldrijder
1 juni 2018 17:37
De enige echte all-rounder.....
1 juni 2018 17:41
@Javier
kijk even naar de voorjaarsuitslagen van van Aert en de uitslagen van Mathieu op de weg vorig jaar en vandaag/ gisteren. Dan kan je alleen maar concluderen dat van der Poel in het voorjaar ook mee zou kunnen doen voor de overwinningen.
1 juni 2018 17:55
Heel knap! Al had ik hem liever in de Strade Bianche gezien. (Zoals iedereen hier)
1 juni 2018 17:55
Hij verslaat hier wel een stel neoprofs en andere sukkelaars, we moeten nou niet doen als of hij Gilbert en Greipel even op de pijnbank heeft gelegd mensen.
1 juni 2018 18:03
Minder dan een week geleden viel hij nog op zijn gebroken pols. Lijkt ie nog weinig last van te hebben als je er zo veel druk op kunt zetten tijdens een sprint.
1 juni 2018 18:11
@ronddraaien: Het zal wel meevallen met die pols, maar mountainbiken is toch weer een hele andere belasting, die dan misschien net iets te veel is waardoor het herstel te veel belemmerd wordt.
1 juni 2018 18:16
@lb117
Dat zegt ook niemand... overigens legde hij vorig jaar in deze periode wel Gilbert erop :)
1 juni 2018 18:21
Ben benieuwd of hij volgend voorjaar toch voor de weg zal kiezen gezien de prestaties van WVA.
1 juni 2018 18:26
Overal waar hij meedoet, doet hij mee voor winst. In randdisciplines als veldrijden en het mountainbike tussen de beste van de wereld, op de weg in een koers waar de helft van de deelnemers niet eens prof is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.