Van der Poel staat scherp: “Scheelt twee kilo met mijn wegseizoen”

maandag 25 november 2019 om 08:00
Van der Poel staat scherp: “Scheelt twee kilo met mijn wegseizoen”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel doet er alles aan om topfit te zijn in het veld en daarbij kijkt hij ook naar zijn gewicht. De wereldkampioen veldrijden staat scherp en is twee kilo lichter dan tijdens het wegseizoen. Dat vertelde hij op de persconferentie na afloop van de Wereldbeker in Koksijde.

“Ik sta wel scherp. Het scheelt ongeveer twee kilo tegenover mijn wegseizoen”, aldus Van der Poel. Een andere manier om zijn vorm nog te verbeteren is door middel van een trainingskamp, maar in tegenstelling tot zijn concurrenten gaat de Brabander niet deze weken op stage naar Spanje.

Stage met de wegploeg
“Ik ga wel, maar slechts een paar dagen om ook eens met de volledige wegploeg samen te zijn. Dat vind ik zelf ook belangrijk. Ik ga van maandag tot en met donderdag na Mol. Ik vind het belangrijk om erbij te zijn, want er zijn ook nieuwe jongens bij”, legt de kopman van Corendon-Circus uit. De Zilvermeercross van Mol is volgende week zondag op 1 december.

“Ik ga later op het jaar een iets langere stage doen. Dan is het voor mij wel makkelijk omdat ik in de Wereldbeker niets te vergeven heb”, vult Van der Poel aan.

‘Het is niet aan mij om het spannend te maken’
In de Wereldbeker van Koksijde was Van der Poel weer als vanouds op stoom. Hij reed in de tweede ronde weg bij de rest en rondde de solo succesvol af. Hij is niet bang dat dit een voorbode is voor de komende periode. “Niet per sé, dit is een heel ander parcours. Hier is het makkelijker om een verschil te maken”, geeft hij aan. “Dat wordt de komende weken iets moeilijker, dus het is niet echt een voorbode. Het is niet aan mij om het spannend te maken, ik probeer te winnen wat ik kan winnen en daar ga ik van genieten.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.