Van der Poel start in 2019 in sommige voorjaarsklassiekers
foto: ASO / Arctic Race of Norway
dinsdag 13 november 2018 om 09:24

Van der Poel start in 2019 in sommige voorjaarsklassiekers

Mathieu van der Poel gaat met zijn ploeg Corendon-Circus een aantal voorjaarsklassiekers op de weg betwisten. Dat maakte de 23-jarige crosser maandagavond bekend in het televisieprogramma Peptalk. “Parijs-Roubaix zou daar weleens tussen kunnen zitten”, vertelt de Nederlands kampioen, die zijn planning nog niet zeker weet.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Naast Parijs-Roubaix noemt Van der Poel ook Gent-Wevelgem. “Welke precies weet ik nog niet. Ik ben geen planner”, geeft de Brabander aan. Vorig jaar ging WielerFlits op bezoek bij de renner van Corendon-Circus. Toen gaf hij al aan geïnteresseerd te zijn in de klassiekers. “Als ik naar de tv kijk, dan zie ik mezelf daar graag rijden.  Het is een beetje te vergelijken met een WK, want ook klassiekers zijn maar één keer per jaar. De uitdaging om juist zo’n wedstrijd eruit te pakken en ervoor te zorgen dat op die ene dag in het jaar alles klopt en je er alles voor hebt gedaan, vind ik leuk”, vertelde hij destijds.

Helemaal overstappen naar het wegwielrennen doet hij nog niet, zegt hij ook bij Ziggo Sport. “Mijn voornaamste doel is voorlopig de Olympische Spelen op de mountainbike. Na de Spelen ben ik 25 en zou ik in principe nog tien jaar op de weg kunnen rijden.” De afwisseling van alle takken van de wielersport vindt de zoon van oud-wielrenner Adrie van der Poel het leukst. “Ik zou niet een heel jaar willen veldrijden, mountainbiken of op de weg rijden.  Je ziet dat toppers in het veldrijden ook meekunnen in andere disciplines. Wout van Aert en ik worden twee en drie in de wegwedstrijd op het EK. Dat zegt genoeg.”

Grote rondes
Van der Poel zou ooit de Tour de France willen rijden, verklaart hij in de talkshow. “Maar ik wil niet alles snel doen omdat het nu goed gaat. Ik wil het nog een tijdje volhouden.” Zijn ambitie voor de Tour staat haaks op die van collega Wout van Aert. De Vlaming vertelde tegen Renaat Schotte in het tijdschrift ProCycling meer te zien in de grote rondes in Italië en Spanje. “Een grote ronde wil ik graag doen voor de uitdaging en als ontdekkingstocht. Op de Tour de France zit ik niet echt te wachten”, zegt Van Aert. Als hij vervolgens moet kiezen tussen de andere rondes, kiest hij voor de Giro. “Italië zegt me meer dan Spanje. Maar qua seizoensopbouw is de Vuelta misschien wel interessanter. Nu lopen we vooruit op de feiten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.