Van der Poel start zonder angst: “Knie gaat niet meer opspelen”
Foto: Marcel Koch
zaterdag 21 november 2015 om 12:48

Van der Poel start zonder angst: “Knie gaat niet meer opspelen”

Mathieu van der Poel maakt morgen in Koksijde na drie maanden blessureleed eindelijk zijn rentree. De regerend wereldkampioen veldrijden kwakkelde na zijn val in de Ronde van de Toekomst lange tijd met zijn knie, maar de problemen zijn nu eindelijk achter de rug. “Ik denk dat ik klaar ben voor mijn rentree nu”, zegt hij zaterdag in het Algemeen Dagblad.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Van der Poel liet begin oktober operatief het bovenste peesblad over zijn knieschijf verwijderen. “Er zit nog wel wat vocht in mijn linkerknie, maar ik heb daar geen last van”, geeft de 20-jarige Nederlander aan. “Angst heb ik ook niet. Daarvoor heb ik de knie de laatste weken alweer te ernstig durven belasten. Die knie gaat niet meer opspelen.”

“Weet niet wat ik moet verwachten”
Hoewel Van der Poel niet bang is voor fysieke ongemakken, zullen de zenuwen morgen in Koksijde wel door zijn lichaam gieren. “Ik weet niet zo goed wat te verwachten. Dat gevoel maakt me nerveuzer dan dat ik vorig jaar was voor het WK.” Hij verwacht niet direct de concurrentie met Wout van Aert aan te kunnen gaan. “Ik mik voorzichtig op een plaats in de top tien, maar het kan ook zomaar enorm tegenvallen na het intensieve werk van de laatste weken.

“Kan nog wereldkampioen worden”
Van der Poel baalt dat hij zijn regenboogtrui pas zo weinig heeft kunnen showen, maar benadrukt dat het seizoen nog lang niet voorbij is. “De klassementen van de Superprestige en de wereldbeker zijn wel weg, wat jammer is. Maar de kampioenschappen komen nog. Ja, ik kan nog steeds wereldkampioen worden. Er valt nog zoveel moois te winnen.”

[poll id=”147″]

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
21 november 2015 13:07
Hopen dat de organisatoren ook de rust kunnen bewaren, angst regeert deze dagen.
21 november 2015 14:03
Edit redactie: Klopt, is aangepast
21 november 2015 14:07
Edit redactie: Klopt, is aangepast
21 november 2015 14:39
Een knie met vocht is niet volledig hersteld. Neem de tijd.
21 november 2015 16:32
@taurus
Exact, vocht zit er niet voor niks, beter revalideren dan de spanning er weer op te leggen, knie om zeep helpen kan zn carriere kosten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.