Van der Poel wacht lang, maar wint in Sint-Niklaas
Foto: Photopress.be
zaterdag 22 december 2018 om 16:03

Van der Poel wacht lang, maar wint in Sint-Niklaas

Mathieu van der Poel heeft de Waaslandcross in Sint-Niklaas op zijn naam geschreven. De Europese kampioen wachtte ruim een half uur om afstand te nemen van onder andere Quinten Hermans en Tom Meeusen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In afwezigheid van de gehele subtop, inclusief Wout van Aert, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck, stond het in de sterren geschreven dat Mathieu van der Poel vandaag op zijn gemakje zou kunnen winnen in recreatiedomein De Ster. Van der Poel liet zich in de eerste ronden echter wat indommelen en volgde het tempo van onder andere Daan Soete en Quinten Hermans zonder over te nemen. De Europese kampioen was wel mee toen er een groepje van zeven, met ook Dieter Vanthourenhout, Tom Meeusen, Nicolas Cleppe en het Britse toptalent Tom Pidcock ontstond.

Pas na 22 minuten cross liet Van der Poel zich voor het eerst verleiden om op kop te komen. In de technische zone trok hij een eerste keer fors door, waarna alleen Quinten Hermans nog kon aanpikken. Bij een tweede snok verloor ook Hermans een paar meter, bij de derde versnelling van Van der Poel werden dat een vijftiental seconden. Meer dan voldoende voor Van der Poel, die in de tweede helft van de koers weinig moeite deed om die voorsprong verder uit te breiden. Vermoedelijk zat de Europese kampioen al met zijn hoofd bij de wereldbekercross van morgen, aan de Citadel van Namen.

Hermans hield de hele koers knap stand op de tweede plek, en kwam binnen op dertien seconden van Van der Poel. Meeusen moest nog afrekenen met een steeds beter rijdende Pidcock, maar mocht zich tevreden stellen met het brons.

Waaslandcross 2018
Uitslag mannen, flag-be Sint-Niklaas (C2)

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea)
3. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus)
4. flag-gb Tom Pidcock (TP Racing)
5. flag-be Dieter Vanthourenhout (Marlux-Bingoal)
6. flag-be Nicolas Cleppe (Telenet-Fidea)
7. flag-be Daan Soete (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
8. flag-de Marcel Meisen (Corendon-Circus)
9. flag-be Diether Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
10. flag-be Victor Vandebosch (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.