Van der Poel wacht veertig minuten, maar wint wederom makkelijk in Kortrijk
Foto: Cor Vos
zaterdag 30 november 2019 om 16:04

Van der Poel wacht veertig minuten, maar wint wederom makkelijk in Kortrijk

Mathieu van der Poel heeft de eerste editie van de Urban Cross in Kortrijk gewonnen. De wereldkampioen bleef veertig minuten in de wielen zitten, maar won uiteindelijk toch vrij makkelijk. Tim Merlier en Toon Aerts strandden op de dichtste ereplaatsen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Groeningebrug in Kortrijk, die de renners meteen naar boven moesten sprinten, vormde een indrukwekkende startlocatie van de gloednieuwe Urban Cross. Wie anders dan Mathieu van der Poel kwam daar in de openingsronde als eerste boven.

Wat een contrast met de dramatische start die de jonge wereldkampioen vorige week in Koksijde kende. Maar Van der Poel had vandaag kennelijk geen haast en zette zich vervolgens iets dieper in het pak. Dat gaf een kans aan Eli Iserbyt, woonachtig op amper vier kilometer van het parcours, om zich eens te tonen aan zijn thuispubliek. Zij het zonder een beslissing te forceren.

In de daaropvolgende ronden bleven er steeds een vijftiental renners wiel in wiel. Onder andere Corne van Kessel, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Tim Merlier deden wel pogingen om het zeer uitgebreide groepje uit elkaar te rijden, maar slaagden daar niet in. En Van der Poel? Die maakte zich niet druk zn vertoefde constant op positie vijf á zeven.

Van mechanisch probleem naar de leiding
Lichte paniek ontstond er toen Van der Poel iets na halfkoers even te voet stond met een mechanisch probleempje. De wereldkampioen kwam zo in allerlaatste positie van de kopgroep terecht, maar knokte zich op zijn dooie gemakje weer naar voor. Helemaal naar de leiding zelfs, waardoor hij na veertig minuten pas zijn eerste aanval van de dag kon plaatsen.

Michael Vanthourenhout was de laatste die een poging deed om te volgen, maar al snel was duidelijk dat Van der Poel vandaag weer een klasse apart zou zijn. In anderhalve ronde reed hij zomaar even een halve minuut bij elkaar, waardoor hij de slotronde op zijn gemakje kon afwerken.

Het podium in Kortrijk – foto: Cor Vos

DVV Verzekeringen Trofee 2019-2020
Uitslag manche 3: Kortrijk

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Tim Merlier (Creafin-Fristads) op 27s
3. flag-be Toon Aerts (Telenet-Baloise) in z.t.
4. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Baloise) om 28s
5. flag-be Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 30s
6. flag-be Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 31s
7. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Baloise) op 32s
8. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus) op 48s
9. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Baloise)
10. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.