Van der Poel wint ondanks botsing met steward in Diegem
Foto: Photopress.be
zondag 30 december 2018 om 21:04

Van der Poel wint ondanks botsing met steward in Diegem

Mathieu van der Poel heeft een incidentrijke Superprestigecross in Diegem op zijn naam geschreven. De Europese kampioen botste iets voor halfweg op een onoplettende steward, maar wist toch zonder al te veel problemen te winnen. Michael Vanthourenhout was een knappe tweede, Toon Aerts ging aan de haal met de derde podiumplaats.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Slechte start van zowel VDP als WVA
Opvallend beeld vanavond in Loenhout. Europees kampioen Mathieu van der Poel miste voor het eerst in weken zijn start en kwam zo zelfs buiten de top 15 van de wedstrijd terecht. Een ideale opportuniteit voor zijn uitdager Wout van Aert, zou je denken, maar de wereldkampioen was er zowaar nog erger aan toe. Van Aert vond bij de start niet meteen zijn klikpedalen terug en verzeilde op een bepaald moment rond de dertigste positie.

Maar Van der Poel zou Van der Poel niet zijn als hij zich niet zo snel mogelijk naar de leiding zou proberen te knokken. Na een kwartier koers schoof hij mee met een aanval van Michael Vanthourenhout, maar de Europese kampioen was absoluut niet van plan om de explosieve West-Vlaming lang met zich mee te nemen. Op de eerstvolgende strook bergop knalde Van der Poel Vanthourenhout zonder medelijden uit het wiel. Maar lang duurde dat liedje niet.

Van der Poel knalt op steward
Van der Poel knalde immers los op een onoplettende steward, die een bril van een andere renner wilde oprapen. Van der Poel bezeerde daarbij zijn nek, maar kon al bij al snel weer verder. In geen tijd reed hij weer tot bij Vanthourenhout, en nam ook snel weer afstand van de West-Vlaming.

In de tweede koershelft bleef Vanthourenhout wel constant op een vijftiental seconden hangen van de eenzame Europese kampioen, maar hem bedreigen zat er niet meer in. Van der Poel blijft zo ongeslagen in Diegem.

Superprestige veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 6: Diegem

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) op 14s
3. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea) op 39s
4. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea) op 43s
5. flag-be Wout van Aert (Cibel-Cebon) op 56s
6. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal) op 1m05s
7. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea) op 1m12s
8. flag-nl Joris Nieuwenhuis (Sunweb Development Team) op 1m22s
9. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 1m29s
10. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 1m34s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.